2016. január 29., péntek

Damaszkusz közelében Dzharadzhira városban élethalál harcot vívnak egymással az ISIS és a “Dzshabhat en Nusra” pribékjei. Állítólag öröm nézni ahogy egymást nyírják.

Aleppo-tartományban tegnap késő délutánra megszűnt Ain el-Hanash banditáinak ellenállása. Néhány életben maradt latoregyed kivételével az összes bandita homokba harapott. A környékben El Afesh martalócai készülnek hasonló végre.
Deir ez-Zor Ayaysh, Al-Hasan kerületeiben a légierő csapásai alatt izzadnak vért a terrorbandák. A város melletti légibázistól keletre is hasonló örömökben volt/van részük a banditáknak.
A Darayya-kazán forr és rotyog. Egyre szűkül a kormányerők gyűrűje, és egyre jobban szűköl a gyűrűben rekedt főzetanyag.
tank
Latakia északi vidékeiről hanyatt-homlok menekülnek a dzsihadisták a biztonságot jelentő török területre.
Sheikh Miskinből az utolsó eleven lator is elvágtázott. A város 28 napos ostrom után teljes mértékben a szír kormányerők ellenőrzése alá került. Közel semmi, jó távol néhány pribék csikorgatja a fogát dühében.
A szír kormányhadsereg közel egy héten keresztül vonta össze erőit a térségbe. Ez alatt az idő alatt viszont az orosz-szír légipáros “pátyolgatta-ápolgatta” a környék latorlétesítményeit és kolóniáit.
Aztán ma kora hajnalban megkezdődött Kinsibba ostroma.
Kinsibba
Tegnap Moszkvában Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter fogadta szír kollégáját. Fahedom Jassem Al-Fregevel meghányták-vetették a közeljövő tennivalóit.
http://www.balrad.com/2016/01/29/sziria-48/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése