Donbassz különleges jogállásánaK az ukrán Alkotmányba való belefoglalása Kijev számára elfogadhatatlan!-nyilatkozta ma Pavlo Klimkin, Maradék-Ukrajna külügyére.
Márpedig a “Minszk 2.0” megállapodás erről rendelkezik, határidőt is megszabva. Kijev megbízottja pedig az erről szóló dokumentumot Minszkben elfogadta, és alá is írta! Az ún. “Normandiai Négyek” formáció három tagja pedig-Oroszország, Németország és Franciaország (a negyedik az Maradék-Ukrajna) ragaszkodnak a paktum végrehajtásához. Ergo: Donbassz különleges jogállásának a kijevi Alkotmányba való belefoglalásához.
Ennek már meg is kellett volna történnie, ám a kijevi trón húzza-halogatja a parlament elé terjesztést, és most legújabban azt találták ki, hogy népszavazás döntsön ebben a kérdésben.
Igen ám, de HA ESETLEG egy népszavazás megerősítené az alkotmánymódosítást, akkor az úgy elfogadható lenne Kijev számára? Hiszen ma mondta Klimkin, hogy…!
Aki szerint pedig ez az egész alkotmányosdi dolog ez orosz furfang, amivel Maradék-Ukrajnát kívánják destabilizálni! Az oroszok. Akik összeesküdtek Maradék-Ukrajna ellen, és folyamatosan áskálódnak is!


http://www.balrad.com/2016/01/29/kijev-nem-hajlando-teljesiteni-a-minszki-paktum-ra-eso-reszet/