2016. január 3., vasárnap

CSOK-osok, avagy már megint ki jár jól?


“…bármilyen törvényt hoz ez a kormány, nem az a kérdés merül fel, hogy miért jó ez az embereknek, hanem az, hogy miképp keres rajta a fideszes gazdasági hátország? Mert sajnos mindenről az derül ki, hogy a törvények végső célja mostanában ez…”- írtam már évekkel ezelőtt ugyanitt, és a FIDESZ azóta is szállítja erre a tételre a bizonyítékokat. A legfrissebb példa épp most bontakozik ki a szemünk előtt.
Mindenki hallott már arról, hogy a kormány ingyentízmilliót ad új lakás vásárlásához a háromgyerekes családoknak. Elvileg ez illeszkedik a kormány családbarátnak mondott politikájához, és a célba nem is köt bele senki. Persze a kivitelezés már a szokott vonalon zajlik, vagyis a részletekből az derül ki, hogy, csakúgy, mint a családi adókedvezménnyel meg a hitelkiváltással, megint csak a felső-középosztályt támogatják a valóban rászorulók helyett, és hogy megint sikerült úgy bejelenteni egy potenciálisan százmilliárdokba kerülő programot, hogy semmi előzetes számítás nem készült a végszámláról.
De van ennél érdekesebb is, mint ahogy erről az alábbi friss hír tanúskodik:
Közel egyéves tárgyalássorozatot követően megvásárolta a Kopaszi Gát Kft.-t a Market cégcsoporthoz tartozó Market Asset Management Kft. és a River Dunainvest Kft. (…) Az új tulajdonos a Kopaszi-gát parkot változatlan feltételekkel üzemelteti: a terület a továbbiakban is a fővárosi lakosság kikapcsolódását szolgálja majd, az eddig használaton kívüli területeken pedig lakó- és irodaövezet kialakítását tervezik. (…) A Market Építő Zrt. Orbán Viktor miniszterelnök “kötélbarátja”, Garancsi István – többek közt a Videoton fociklub többségi tulajdonosa, ingatlan- és építőiparban, gázüzletben érdekelt – milliárdos üzletember többségi tulajdonában van. Garancsi cége, a Garhartt Invest 2014 Zrt. tavaly novemberben szerzett többségi befolyást a Market Építőben. Ez a társaság építi fővállalkozóként, több mint nettó 38 milliárd forintért az új fővárosi úszópalotát is a 2017-es úszó vb-re. Garancsi vagyonát 19 milliárd forintra becsülte a Napi.hu gondozásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2015-ös kiadványa.
A Céginfo.hu adatai szerint a River Dunainvest Kft. üzletrészein az állami Magyar Export-Import Bank Zrt.-nek (Eximbank) zálogjog van bejegyezve 2015. december 1-jétől. E kft. többségi tulajdonosa a CEPEI Vagyonkezelő Zrt. (tulajdonos Kóbor Miklós, volt wallisos), valamint az Unione-C Ingatlanfejlesztő Kft. (ez a Market Építő kisebbségi tulajdonosához, Scheer Sándorhoz köthető cég).
A Market Asset Management Kft. a Market Építő tulajdonában van, az üzletrészén szintén az Eximbank zálogjoga van bejegyezve 2015. december 1-jétől a cégadatokban. Ez alapján feltételezhető, hogy hitelt kaptak a cégek az állami banktól.
Tehát alig pár héttel ezelőtt az újlakásépítést felpörgető intézkedés bejelentése előtt – bizonyára isteni sugallatra – Garancsi István (akiről majdhogynem nyilvános adat, hogy Mészáros Lőrinc mellett ő a másik strómanja a miniszterelnöknek), állami pénzeket is felhasználva beszáll egy lakásokat építő megaprojektbe.
Van még kérdés?
(fedor)
Bal-Rad komm: A dolgokban nem a lopás a legszembetűnőbb. Hanem a lopás hihetetlenül precíz megszervezettsége. Gondosan-előre kimódolva-egy HOSSZÚTÁVÚ RABLÁSI KONCEPCIÓ mentén, amelyhez hozzáigazítják a “törvényhozás” munkáját.
Döbrögi neve SEHOL FÖL SEM MERÜL, mint kedvezményezett! Lőrinc havertól, Garancsi kötélbaráttól a pénzek “elköltődnek”! Hogy mennyi? Nincs jelentősége, mert PAPÍRON MINDEN RENDBEN!
Hogy hová? Kihez? Döbrögihez PAPÍRON sehogyan! A szóbeszéd pedig csak szóbeszéd!
Pontosan ez a dolgok veleje! Lehet kérdezgetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése