2015. december 18., péntek

Az orosz pénzügyminiszter Anton Sziluanov várja az IMF-en keresztül Ukrajna javaslati tervét a 3 milliárd dollár értékű kötvény visszafizetés átstrukturálásától.

A kijevi junta újfent jelezte, hogy december 20-án nem tudja kifizetni a követelést, (Jacenyjuk még rá is tromfolt, hogy NEM IS AKARJÁK KIFIZETNI) és a magánhitelezőkkel kötött adósságcsökkentési megállapodás hatálya alá szeretnék bevonni az összeget (20%-os leírás).
Az IMF szerint viszont ez a kötvény nem esik bele az előbb említett körbe, így annak ki nem fizetése esetén a nemzetközi szervezet nem folyósíthatja majd a Valcman helytartóság számára a mentőcsomag további részleteit.
Korábban Vlagyimir Putyin igen kedvező ajánlatot tett a visszafizetés ügyében Valcmanéknak, de a kijevi junta eltökélte: SEMMILYEN FORMÁBAN NEM HAJLANDÓ FIZETNI!
Az USA és az IMF nem hajlandó garanciát vállalni kegyeltjeirért. Vlagyimir Putyin-ráérezve Maradék-Ukrajna martalóckormányának valós szándékaira, már másfél hete a Nemzetközi Döntőbírósághoz benyújtandó orosz panasz elkészítésére utasította Anton Sziluanovot és szakértőit.

http://www.balrad.com/2015/12/18/kijev-becsodolt/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése