Törökország és partnerei az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalícióban felszólították pénteken Oroszországot, hogy hagyjon fel a szíriai ellenzék elleni katonai támadásokkal, és légicsapásait összpontosítsa inkább az Iszlám Állam dzsihadista szervezetre.
Az Iszlám Állam elleni koalícióban részt vevő országok – az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, a Perzsa-öböl menti államok és Törökország – közös közleményben fejezték ki aggodalmukat az eddigi orosz légitámadások miatt. Oroszország akciói „tovább súlyosbítják” a konfliktust, és hatásukra nőhet a szélsőségesek száma – írták.
Párizsban ma francia–orosz csúcstalálkozót tartanak, Francois Hollande francia elnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő tárgyalásának fő témája is Szíria lesz.
mac
A csúcstalálkozó alkalmából az orosz parlament külügyi bizottságának elnöke, Alekszej Puskov, a francia Europe 1 Rádiónak azt mondta, a szíriai légi csapások 3-4 hónapig is eltarthatnak, és intenzívebbek lesznek.

(MTI)
Bal-Rad komm: A jeles latorkoalícó egyéb tagjai, úgymint: Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, a Perzsa-öböl menti államok és Törökország-először talán fordulhatnának a Világ Elsőszámú Latorállamához-az USA-hoz-(amely amúgy részese a díszes kompániának) egy kérdéssel: MIÉRT HOZTÁTOK LÉTRE AZ ISIS-NEVŰ RÉMSZERVEZETET?
A förmedvénykoalíció pedig minden jel szerint nagyon komoly értelmezési zavarral küszködik. Oroszország SZÍRIA TÖRVÉNYES KORMÁNYÁNAK NYÚJT ÁLLAMKÖZI SZERZŐDÉS ALAPJÁN SEGÍTSÉGET, MINDEN KORMÁNYELLENES FÖLFORGATÓ FEGYVERES BANDA ELLEN!
Meg kell békélnie a latorkoalíciónak azzal a számukra elkeserítő gondolattal is, hogy az ellenoldalon IS EGY-OROSZORSZÁG-KÍNA-IRÁN-ALKOTTA KOALÍCIÓ fogott össze Szíria és Irak fertőtlenítése céljából.
A Nyugatnak végre fel kéne fognia: A FELSZÓLÍTGATÓS IDŐSZAKNAK VÉGE!