2015. október 3., szombat

Donbassz konfliktusa “befagyott”

A “hivatalosan” Donbassz ügyével foglalkozó tegnapi párizsi “norman qartett” csúcs jószerével megemlítette, hogy van valamiféle “donbasszi-ügy” is. Ahol most valamiféle fegyvernyugvás van, és azt fenn is kéne tartani!
négy
Donbassz ügyében mindenféle nyugati megnyilvánulásnak amúgy is igencsak visszafogottnak kellene lennie, merthogy bármiféle hepciáskodásukra a pofájukba lehet tolni Jugoszlávia dolgát. Ami-ugyebár-nagyon komoly ellenérv. Kiváltképpen mostanság.
Pontosan ennek a mostanságnak “köszönhetően” kicsit csúszott is a Donbasszal foglalkozó megbeszélés, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök és a házigazda Francois Hollande előtte szót váltottak a quartett nyugati fertályát Maradék-Ukrajna és Donbassz ügyénél sokkal inkább foglalkoztató és izgató szíriai eseményekről.
Ezért aztán Valcmannak jó másfél órát kellett várakoznia, mielőtt ő is tárgyalóasztalhoz ülhetett birtokai és Donbassz témakörében a “nagyokkal”!
Amint az várható volt, ezen témakörben SEM igazán jutottak a felek ötről a hatra. Megállapították, hogy Donbasszban most fegyverszünet van, és azt jó lenne továbbra is fenntartani. Kicsit izmozgattak Nyalókakirály patrónusai a donbasszi választások kapcsán, hogy azt bizony az ő és a kijevi junta szája-íze szerint kell majd megtartani, de hát már céloztunk az imént a nyugatiak feledékenységére. Nem igazán olyan a helyzet mostanság, hogy ŐK DIKTÁLGASSANAK!
Francois Hollande hangsúlyozta, hogy a minszki tűzszünetet többnyire tiszteletben tartják a felek, ám figyelmeztetett, hogy donyecki és luganszki választásokat Ukrajna keleti részén 2015 után kell megtartani, hogy „vitathatatlan” legyen a voksolás.
Bundesmutti arról karattyolt, hogy a nyugati országok a szíriai rendezés érdekében sem tesznek engedményeket Oroszországnak Donbassz kapcsán. “A két dolog között nincs összefüggés. Szerinte Maradék-Ukrajna jogosan várja el, hogy tiszteletben tartsák területi integritását” (Ismét visszautalnánk Jugoszlávia esetére!)
A szócséplést követő sajtótájékoztatón Nyalókakirály is elmormolta a magáét. Szerinte a donbasszi háborúnak akkor lesz vége, amikor Maradék-Ukrajna utolsó darabja is “felszabadul”. (Értsd: a Krím ismét Kijev megszállása alá kerül. Megszokhattuk már, hogy Valcman szeret álmodozni. És álmait ki is kotyogja!) De a helyzetet “óvatosan optimistán” ítéli meg.
Dmitrij Peszkov a Kreml szóvivője kevésbé volt optimista. Szerinte “minden fél elkötelezett a rendezést illetően”. Valószínűsíthető, hogy Peszkov nyilatkozata volt a legobjektívebb Donbassz ügyében. “Minden fél elkötelezett a rendezést illetően!”-ki-ki a maga elgondolása mentén.
Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy Oroszország jobban emlékszik Jugoszlávia esetére, mint nyugati “partnerei”! A jövőt illetően pedig valószínűleg ez lesz a döntő momentum!


http://www.balrad.com/2015/10/03/donbassz-konfliktusa-befagyott/


Külön felhívnám a figyelmet a második képre: nem emlékeztet ez valamire?
cucc
Segítek: így ment haza a részben a magyarok által is megszállt Kijevből a cucc, 1942-43 táján. (Felmérte-e már valaki, hogy hány egykori kijevi nagypolgárt fosztottak ki végleg derék, hozzájuk bekvártélyozott tiszt uraink? Elzabrálva tőlük még azokat az utolsó értékeiket is, amelyeket a szovjethatalom addig eltelt negyedszázada alatt valahogy sikerült átvészeltetniük?)
cucc
Most a Kijevből jöttek “cuccolnak” a büdös proliktól, a Donbasszban. Azt tetszenek-e tudni, hogy külön postaszolgálat alakult a zabrált cuccok továbbítására? Azt tetszenek-e tudni, hogy Kijevben külön autópiac jött létre a Donbassz polgáraitól elkobzott gépjárművek eladására?
ÉS MI EZEKET TÁMOGATJUK??!!
(Csikós Sándor)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése