A Svéd Demokrata Párt képviselője szerint csak az oldhatja meg a migrációs válságot, ha géppuskaállást telepítenek a dán határra.

Gunilla Schmidt, a Svéd Demokrata Párt politikusa saját Facebook-oldalán keresztül közölte, mit kellene kezdeni az országba irányuló migránsáradattal. A képviselő kijelentette, hogy ebben a helyzetben már semmi nem segít, csak ha géppuskaállást telepítenek a Svédországot Dániával összekötő Øresund hídra.

A két ország fővárosait összekötő híd az egyik elsődleges útvonal, ahol Svédországba a migránsok abszolút többsége érkezik. Az elmúlt napokban dán napilapok beszámoltak arról, hogy az állami vasúti társaság leállította a vonatközlekedést Németország felől, mert a vonatokkal több százas csoportokban érkeznek a migránsok. Dánia azonban csak tranzitország; a bevándorlók többsége továbbutazik Svédországba, amely eddig híres volt arról, hogy Európa legtoleránsabb politikusai lakják, Malmö külvárosai emiatt évek leforgása alatt afrikai nyomortelepekké váltak, ahol kiemelkedő kriminalitás tapasztalható és sokszorosára nőtt a nemi erőszakok száma.

Az utóbbi napok során Dánia több alkalommal leállította, majd újraindította a vasúti közlekedést Németország irányából, a rendőrök folyamatos ellenőrzést folytatnak a főváros közlekedési csomópontjain. A Life News jelentése szerint a Svéd Demokrata Párt nemzetbiztonsági kockázattá nyilvánította a Dánián át Svédországba áramló migránsáradatot, és a pártok állami szervektől függetlenül is próbálnak nyomást gyakorolni Dániára, hogy korlátozza a bevándorlók átutazását Malmőbe.

“Csak az Øresund hídon elhelyezett géppuskaállás segít.”

Schmidt szerint amiatt az ő országába utazik a migránsok nagy része, mert Svédország nem csökkentette a bevándorlóknak adott segélyek összegét. Dánia viszont egyszerű tranzitország, mert az utóbbi hónapokban a kormány felére csökkentette a segélyek összegét, és arab nyelvű hirdetésekkel tájékoztatja a bevándorlókat arról, hogy Dániában csak öt évi várakozás után tudnak családdal együtt letelepedni.

A képviselő kijelentéséből a sajtó nemzetközi botrányt kovácsolt, emiatt Schmidt később eltávolította a bejegyzést, majd “hirtelen felindulásból mondott őrültségnek” nevezte a saját maga által mondottakat. A képviselő azonban amiatt engedhette meg magának a kijelentést, mert a választók tekintélyes része igényt tart a bevándorlás elleni radikális fellépésre, miközben a kormány továbbra is kitart a tolerancia mellett – amit a választók egy része egyszerű naivitásnak tart, a radikálisabbak viszont hazaárulásként értékelik.


http://hidfo.ru/2015/09/sved-demokratak-geppuskaallassal-kezelnek-az-illegalis-bevandorlast/