Még nem véglegesítették a német menekültügyi rendszer reformjáról szóló csomagnak azt az elemét, amely szerint nem kaphat szállást és ellátást Németországban olyan menedékkérő, akinek ügyében a dublini szabályok alapján nem Németország az illetékes – írta a Der Tagesspiegel című berlini lap hétvégi számában.
A napokban kiszivárgott tervek szerint azon menedékkérők, akiknek ügyében Németország nem illetékes, csak arra kaphatnak támogatást, hogy visszautazzanak abba az uniós tagállamba, ahol regisztrálták őket.
A Der Tagesspiegel értesülése szerint a javaslat komoly ellenállást váltott ki, így nem biztos, hogy az eredeti formában megvalósul. A lap név nélkül nyilatkozó forrásai azt is elmondták, hogy a reform előkészítését irányító belügyminisztériumban sem arra gondolnak, hogy egyszerűen el kell küldeni mindenkit, akinek ügye nem Németországra tartozik.
Például egy Magyarországon regisztrált menedékkérő esetében a német hatóságok a magyar partnerekkel egyeztetve irányítanák át az illetőt, juttatásait, ellátását pedig csak a visszafogadásra irányuló eljárás végeztével, a Magyarországra utazás elrendelésével szüntetnék meg – írta a berlini lap.
A német sajtóban a napokban ismertetett eredeti elképzelés szerint továbbra is maradhatnának Németországban mindazok, akiknek esetében a német állam önként – a dublini szabályokkal összhangban – átvállalja a menekültügyi eljárás egészének lefolytatását. Ez jelenleg csak a szíriai állampolgárságú menedékkérőkre vonatkozik.
Segélyszervezetek élesen bírálták a kormány elképzelését. Például a rászorulókat segítő szervezetek országos szövetsége (PW) szerint “cinikus és embertelen” eljárás lenne, ha Németország pusztán az ország elhagyásának költségeit fedezné szükséghelyzetben lévő emberek esetében, és “tévút” olyan államokba kényszeríteni embereket a juttatások megvonásával, amelyekben nincs elfogadhatóan működő menekültügyi rendszer, és nincsenek perspektívák a menedékkérők előtt.
A német kormány egy sor további változtatást tervez. A csomagot szeptember 24-én mutatják be a kormány és a tartományok vezetőinek találkozóján. Ezután a kormány hivatalosan elfogadja és a törvényhozás elé terjeszti a javaslatokat, és sürgősségi eljárást kér az ügyben.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…a Magyarországra utazás elrendelésével…”
Arra a Magyarországra, amely a Német IV. Birodalom hátsó udvara-hogy ne mondjuk: szemétdombja!
Így talán már érthető a nagy sietséggel MÉREGDRÁGÁN épülő kerítés! KÖRKÖRÖSEN! Nehogy Magyarország területét EL TUDJA HAGYNI a nyakunkra tolt szemét! Itt őrzött és ellenőrzött körülmények között grasszálhatnak keresztül-kasul! Márpedig jó esélyünk van arra, hogy az eddig rajtunk keresztüláramlott migránshordának legalább tíz százaléka NÁLUNK LESZ LETÁBOROZTATVA! Az pedig minimum 25 ezer BEVÁNDORLÓT JELENT! Mert akkor már nem migránsokról, hanem bevándorlókról beszélhetünk! (De persze érkezik még legalább százer MIGRÁNS, akik NÁLUNK LÉPNEK ELSŐKÉNT A SCHENGEN-ZÓNÁBA, és itt lesznek regisztrálva!)
Döbrögink jelezte hordájának velencei évadnyitóján: A KÖZVÉLEKEDÉS MEGFORDULHAT! Döbrögink nem egy hülyegyerek! Tudja ő hogy mit beszél! Megemlítette ő a kvótát is! Amire senki sem figyelt fel-AKKOR! Csak a “cigányozásra”! De arra nagyon!