2015. szeptember 20., vasárnap

Csehország 900 katonát küld határvédelmi feladatokra


Csehország fegyveres erőinek vezérkari főnöke bejelentette; készen állnak két napon belül több mint 900 katonát kivezényelni a migráció által sújtott határszakasz védelmére.
Josef Becvar szombaton jelentette ki, hogy két napon belül 900 főt állítanak szolgálatba a határ védelmére. A vezérkari főnök közleményében úgy nyilatkozott, hogy a migránsok ellen védenék a határt. Az osztrák példával ellentétben a határra küldött katonák nem a bevándorlók regisztrációjának és elszállításának koordinálását folytatnák, hanem ténylegesen a határ lezárására érkeznek.
Pénteken Milan Chovanec cseh belügyminiszter annak lehetőségéről beszélt; a hadsereg a rendőrséggel közös gyakorlatokat kezdene, hogy az államhatárok védelmét később közös erővel hatékonyan folytassák, és egyetlen illegális bevándorló se juthasson be Csehország területére.
“A cseh hadsereg készen áll, hogy abban az esetben, ha a migránsokkal problémák lépnek fel, 48 órán belül 900 főt mozgósítson és segítsen a rendőrségnek az államhatár védelmében.”
Becvar szerint a hadsereg által a rendőrség számára biztosítandó maximális létszám 2500 fő. Január óta mintegy 6500 bevándorló érkezett az ország területére, ami kétszeres érték a tavalyihoz képest. Csehország területére fél év leforgása alatt érkezett annyi illegális bevándorló, amennyi korábban Magyarországra egyetlen nap alatt. Mindez azonban elegendő volt ahhoz, hogy indokolttá váljon a hadsereg bevetése. Csehország a bevándorlási útvnal mellékágán fekvő tranzitország; a határon átlépő migránsok főként Németország területére igyekeznek, ahol segélyként kelet-európai átlagbérnek megfelelő összegű szociális juttatást kapnak.


http://hidfo.ru/2015/09/csehorszag-900-katonat-kuld-hatarvedelmi-feladatokra/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése