Csehországban egy nap alatt több mint ötvenezren írtak alá egy petíciót, ami követeli, hogy az ország tartson népszavazást az Európai Unióból kilépésről.
A petíció aláírásgyűjtése azt követően indult, hogy az Európai Unió a térségi országok ellenkezésének figyelembe vétele nélkül elvi megállapodást fogadott el 120 ezer migráns szétosztásáról a tagállamok területén. Az egy nap alatt 51097 aláíráshoz jutott petíció felszólítja az országgyűlést, hogy hajtson végre alkotmánymódosítást, és népszavazás formájában kérdezze meg az embereket arról, ki akarnak-e lépni az Európai Unióból.
Az aláírásgyűjtés mögött a Szabadság és Részvételi Demokrácia párt áll, mely alapjaiban ellenzi az EU-tagságot, és most arra figyelmezteti a szavazókat, hogy Brüsszel előbb a nemzetek szabadságjogait számolja fel, de azt az egyéni szabadságjogok teljes felszámolása fogja követni.
“A migránsok szétosztását előíró kvótarendszer Csehország szuverenitásának és függetlenségének sértése. Egy az 1939 március és 1968 augusztusa közt történtekhez hasonlítható cselekedet, ami felszámolja országunk függetlenségét, és a demokratikus jogok elleni támadással, majd az állampolgári jogok korlátozásával fog folytatódni.”
A párt emlékeztet arra, hogy a javaslatot már három alkalommal a parlament elé terjesztette, de azt mindhárom alkalommal lesöpörték. Most 24 óra alatt félszázezren írták alá a petíciójukat, ami azt mutatja, hogy a kvótarendszer egyoldalú elfogadása miatt az Európai Unió tagállamai közt végletes megosztottság alakult ki.

http://hidfo.ru/2015/09/menekul-aki-tud-csehorszagban-is-nepszavazast-tartananak-az-eu-tagsagrol/