2015. augusztus 18., kedd

Van Ukrajna számára remény!?

rom
Általánosságban megállapítható, hogy Donbassz határain a valcmanista banditasereglet pontosan úgy viselkedik, mint a félős legény az éjszakai erdőben. Zajongással próbálja rettegését elűzni!
Merthogy így cselekszik a kijevi junta pribékhada. Leszáll az este, megszólaltatják tűzszerszámaikat. És lődöznek szinte célzás nélkül Donbassz irányába. A mára virradó éjszaka is ilyen forgatókönyv szerint alakult.
Az északkeleti zugban Sztanyica Luganszka népköztársasági állásait, és a Bahmutka-környéki T-1303-as magaslati pontot ágyúzta rendkívüli intenzitással a latortüzérség. Az “eredmény” amit elértek: lángol az erdő Sztanyica Luganszkánál.
Szcsasztyjéból újdonság jelentkezett mára virradóan. Ágyútűz formájában. A városba a jelek szerint visszaköltöztek Valcman martalóctüzérei, és mostmár nem csak pár tucatnyi ajdaros vadállat fészkel Szcsasztyjéban. Ágyúzták is vad ütemben a Vjeszelaja Gora-hegy város felőli oldalát. Ami persze csak arra volt jó, hogy a hegy túloldalán lévő milicisták ne tudjanak aludni.
Valójában a frontvonal teljes hosszában zajlik Donbassz lakott területeinek latorágyúzása. Már teljesen fölösleges sorolni az ostromlott településeket, hiszen szinte mindegyik érintett.
Komoly vita van Mariupol miatt. Meg a közeli Sartana miatt. A pribékhorda és Washington állításai szerint a DNR tüzérsége csapást mért Mariupolra és Szartanára. Ezeket a vádakat viszont a DNR hatóságai cáfolják, és közleményben jelentették ki, hogy SEHOL A FRONTOKON NEM ALKALMAZTAK AZ UTÓBBI MÁSFÉL NAP FOLYAMÁN NEHÉZ TÜZÉRSÉGI ESZKÖZÖKET!
Közölték azt is, hogy mind a DNR, mind az LNR erői a TOVÁBBIAKBAN IS TARTJÁK MAGUKAT A MINSZK 2-MEGÁLLAPODÁS EZEN FEGYVEREK HASZNÁLATÁNAK TILALMÁRÓL SZÓLÓ PONTJÁHOZ! Mindaddig, amíg a JOGOS ÖNVÉDELEM ezek alkalmazását ki nem kényszeríti! Ezzel együtt megemlítik, hogy a kijevi junta latorhada HÓNAPOK ÓTA A TILTOTT NEHÉZTÜZÉRSÉGI ESZKÖZÖKKEL LÖVI Donbassz lakott településeit!
A népköztársasági erők jószerével csak üzengetnek a valcmanista martalócoknak. “Várunk benneteket! Gyárainknak nagy szükségük van a tankjaitok vasanyagára. De ne feledjétek: tankajaitok-amelyekkel érkeztek-lesznek krematóriumaitok!”

Néhány órával azt követően, hogy Nyalókakirály tegnap idegileg kiborult Oroszország elnökének Krimben tett “engedély nélküli” megjelenésén, büszkeségét alaposan csonkoló újabb putyini megnyilvánulást kellett benyelnie!
ros
Vlagyimir Putyin orosz államfő ugyanis szégyenletes gyakorlatnak, és az ukrán nép megalázásának tartja, hogy Maradék-Ukrajna kormányában és a régiók adminisztrációiban külföldiek foglalnak el kulcsfontosságú posztokat, így az ország “külföldi irányítás” alatt van.
Vlagyimir Putyin Jaltán, a tavaly márciusban Ukrajnától Oroszországhoz visszatért Krím félsziget varázslatos üdülővárosában bírálta a kijevi juntát. Oroszország elnöke a területen működő nemzetiségi társadalmi szervezetek képviselőivel rendezett találkozón, a helyi ukránság egy képviselőjének beszédére reagálva kijelentette, hogy meggyőződése: a jelenlegi nehézségek ellenére Martadék-Ukrajnában is rendbe fog jönni a helyzet, az ország “lábra fog állni, pozitív irányban fog fejlődni, és a jövőjét Oroszországgal együtt fogja építeni”.
Последствия обстрела Донецка. Архивное фотоhttps://balrad.wordpress.com/2015/08/18/van-ukrajna-szamara-remeny/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése