2015. július 21., kedd

Hírek a szomszédból

Nem véletlenül időzött ma az amerikai nagykövet csak keveset Ungváron! Sűrűsödnek a dolgok Kijevben. Mire ez az írás a Bal-Rad on feltűnik, (az időeltolódás okán + egy óra) Maradék-Ukrajna fővárosában kezdődnie kellene a Dmitro Jaros által este hétre meghirdetett Valcmandöntő Majdannak.
A neonáci horda Nyalókakirály és udvartartása azonnali távozását követeli, meg a Verhovna Rada feloszlatását, és mozgósítja a horda tagjait és szimpatizánsait a “régi dicsőség” színhelyére. Jaros amiatt is vartyog, hogy a Donbasszban gyilkolászó hordák parancsnoka nem igazán erélyes egy fazon. Szerinte ő jobban el tudná látni a nemzetmentő főparancsnoki tisztséget.
Márpedig a jelek szerint Payette nagykövetnek a Dnyesztermellékre is od kell figyelni! Ott meg ma délután Jevgenyij Sevcsuk Transznyisztria elnöke bejelentette az ukrán szomszéd agressziója miatti mozgósítást.
mozgósítás
Minden 18 és 27 év közötti korú dnyesztermelléki férfit hadba szólítottak. A mozgósítás értelmében minden tartalékállományú tiszt és tiszthelyettek haladéktalanul-de legkésőbb ma este tíz óráig-köteles bevonulni a számára meghatározott objektumba, szolgálattételre.
Donbasszban is zajlott ma az élet.
macska
Rettentően kirívó esetek nem igazán voltak, inkább csak a szokásos latortüzérségi támadások a városok és falvak ellen.
Donyeck, Gorlovka, Zseljeznyaja Balka, Nyikolajevka, Zsabicsevo, Dokucsajevszk, Zajcevo, Logvinovo, Lozovoje, Kalinovka, Sztaromihajlovka voltak a célpontjai Valcman martalóctüzérségének. És hát persze a donyecki reptér.
Zajlanak a csatározások Peszkiben, és Marjinyka közelében is settenkedik a latorhorda, de ma komolyabb nappali akcióra nem mertek vállalkozni ezidáig.
Sztanyica Luganszka közelében ajdaros bérgyilkost kaptak el a népköztársaságiak.
Eduard Baszurin mai jelentésében újabb felfedezésekről számolt be.
Novokalinovo és Kamenyka térségeiben új, már tüzelőállásba vontatott 152 mm-es latorütegeket fedeztek fel.
Baszurin azt is bejelentette, hogy ma estig a népköztársasági erők befejezik 150 darab páncélosuk visszavonását a frontvonal közvetlen közeléből, és “csendes vidékre” fogják telepíteni őket.
hasznos
hasznos1
Sasliksütő kéményének éppen megteszi a kiégett “Uragan” rakétateste.
https://balrad.wordpress.com/2015/07/21/hirek-a-szomszedbol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése