gyers
Meglehet komoly változások előtt áll Donbassz! A ma reggeli jelentések szerint lagalábbis a népköztársasági erők a frontok északi és középső szakaszain “meglepit” okoztak.
Északon a luganszki fertályon Szcsasztyje martalócai ultimátumot kaptak! Ez ma reggel lejárt. A jelentések szerint a népköztársasági erők a makacskodó “ajdaros” pribékhordák felszámolását készítik éppen elő. Jónéhány keresett bérgyilkos dúvad a napokban már puskavégre került közülük.
banban1ban2ban3ban4
(A bemutatott képeken vannak “azovisták” is, akik nem északon lettek levadászva.) Tegnap este ugyanis a miliciák támadást indítottak Szcsasztyje felszabadításáért. A város jelentős részét ellenőrzésük alá is vonták. A kijeviek reguláris csapapatai-köztük a munkácsi 128-asok ottani csoportjai is-feladták állásaikat.
Szcsasztyje ajdaros banditáinak mintegy 60-80 egyede továbbra is elbarikádozta magát, és azzal fenyegetőznek, hogy ha a népköztársaságiak megtámadják őket, mind a 80 tonnányi felhalmozott robbanóanyagukat felrobbantják. Ez a rendőriskolában van előkészítve. A bérgyilkoshorda is oda vette be magát.
Artyemovszk és Konsztantyinovka környékén felbolydult az egész martalóchad. Szakértői jelentések szerint nem is igazán tudják, hogy most akkor merrefelé is kéne mozogniuk.
Orjehovo és Zolotoje között heves csatározások voltak mára virradóan. (Ez a térség a Popasznaja-járásban található.)
Gorlovkát (vélhetőleg) rengeteg helyi civil halálát okozó latortüzérségi támadás érte tegnap-valamivel éjfél előtt Dzserzsinszkből. A város ágyúzása azóta is tart.
Qrvára rosszul áll Avgyejevka bűnbandáinak szénája. A donyecki reptérről “Givi” parancsnoksága alatt kirontó népköztársaságiak megfelezték a lator élőerőállományt.
lator
A bajt eddig megúszó martalócok a jobbszektoros hiénacsordákkal együtt hanyatt-homlok menekülne, hátrahagyva az elpusztult és sebesült latoregyedek százait. Mára virradóan mindössze kettő “Grad” üteget, és négy önjáró-löveges századot sikerült kimenteniük a népköztársaságiak rohama elől. Vontatott tüzérségi lövegek tucatjait visszahagyva.
Látszott is a hatás Donyeck éjszakai életén. Mindössze Peszkiből érte néhány latorgránát a várost.
Bízhatunk abban, hogy Avgyejevka kipucolását követően a peszkiben tanyázó martalócok hátába kerülnek a népköztársasági erők. Oszt’ akkó’ jónapot!

https://balrad.wordpress.com/2015/07/26/gyaszos-a-hetvege-a-donbasszi-martalochorda-szamara/