toro
Amilyen váratlanul csendesen “leketyegett” a tegnapi nap Donbassz frontjain, olyan váratlanul élénkült meg az “éjszakai élet”. Ugyancsak a frontokon.
Északon a luganszki-régióban a “Bahmutka-szakaszon” a latortüzérség egész éjszaka bőszen ágyúzta és aknavetőzte Zsjoltoje és Lobacsevo környékét.
Popasznaja “kertjei alatt” a pribékhorda különféle páncélosok fedezete mellett kezdeményezett csatát. Ez még hajnalban is tartott, és a helyzet a kiindulási állapotokat tükrözte. Viszont fölfigyelt a lármára a népköztársaságiak tüzérsége. Sztahanov környékéről meglepték a martalócokat.
Krimszkoje latortüzérsége is kénytelen a veszteséglistára négy darab löveget fölvésni. Azok körül pedig koslattak latoregyedek is. Ha négy lövegjük megsemmisült, legalább tíz martalóc is fűbe kellett hogy harapjon.
Novogorodszk környéke komoly latorirtás színhelye volt mára virradóan. Gyorsan hozzá kell tenni, hogy ebben viszont a népköztársaságiak ártatlanok! Valcman részeg latortüzérei a sajátjaik állásait árasztották el ágyútűzzel. Az elfogott kétségbeesett rádióforgalmazásból azt fejtették meg a milicisták, hogy igen komoly mészárlást rendeztek a bérgyilkosok saját berkeiken belül.
Gorlovkát Dzserzsinszkből “gondozta” mára virradóan a latortüzérség.
Avgyejevka martalóctüzérei meglehet Donyeck és a repülőtér nyugodt éjszakai ágyúzgatását tervezték. Giviék pedig nem. Akik beleunva már a reptéren való dekkolásba, kissé megmozgatták az éjszaka folyamán elmacskásodott tagjaikat. A nyújtózkodást Avgyejevkában képzelték el. Az ő elgondolásuk vált be. Így aztán Donyeck viszonylag nyugodtan töltötte az éjszakát. Avgyejevka latortüzérségének más programja támadt.
Éjszakai muri volt Peszkiben is-de hát ez nem hat az újdonság erejével Peszkiben éjjel-nappal megy a torzsalkodás.
Donbassz frontjainak egyéb szakaszain pedig viszonylagos csend volt mára virradóan.
https://balrad.wordpress.com/2015/07/25/donbassz-46/

Ma azért sűrűbb napja volt Donbassznak, mint a tegnapi. És ma elsősorban a Luganszk-régió “jeleskedett..
Pervomajszktól mintegy 15 km-re öt lator harapott fűbe-közúti balesetben. Hullarészeg martalócokkal telezsúfolt-ugyancsak hullarészeg latorsofőr által tekergetett kormányú-UaZ autójuk árokba rohant. Nyakukat szegték a nyomorultak. Az eset ma délelőtt történt.
Az LNR területén Zsoltojet, Igrojut, Zsjelobokot és Szlavjanoszerbszket ágyúzták a valcmanista martalócok.
Sztanyica Luganszkánál egy civil lakost meggyilkolt, egy másikat súlyosan megsebesített egy pribék orvlövész.
Szokonyiki-Krimszkoje között ma kora délután heves csata robbant ki. Itt egy milicista elesett, tizennégy megsebesült. Két páncélozott járművüknek már ők sem tudják hasznát venni többé. Viszont miután a valcmanista pribékeket kiszorították találtak hat kimúlt latort. Huszonegyet pedig megintcsak rájuk hagytak cimboráik.
Gorlovka a mai napot sem úszta meg. Dzserzsinszkből ágyúzták a valcmanisták.
Novgorodot ma is megtalálta a latortüzérség.
Krasznogorovka-Sztaromihajlovka között délelőtt vad csatározások voltak.
szek
Donyeckben szerencsére csak elvétve hullott ma latorgránát. Sok kárt azok sem okoztak, riadalmat annál inkább.
Peszkiben semmi enyhülés.
Sirokinot és Gnutovot is néhány alkalommal ágyúzták ma a valcmanista bérgyilkosok.
Donbassz “hátországában” a népköztársaságiak gyakorlatoznak. Néhány napja ismét új egységek kezdték el gyakorolni a fegyverek működtetését.
gyak4gyak3gyak2gyak1


https://balrad.wordpress.com/2015/07/25/donbassz-ma-40/