2015. július 18., szombat

Donbassz

bébivel
Öszzességében elmondható, hogy Donbassz legforróbb pontja továbbra is a Gorlovka-Donyeck térség.
Ugyan az északkeleti csücsökben Sztanyica Luganszka térségben mára virradóan kisebb kaliberű fegyverekkel és aknavetőkkel “ápolták” egymást a felek, de hát ez semmi ahhoz képest, ami a front középső szakaszain zajlik.
Avgyejevka és Opitnoje latortüzérségi ütegei tegnap késő este először egy jó adag gránátot kaptak a hyakukba, majd rohamcsapatokkal lepte meg őket a népköztársaságiak miliciája.
Novgorod-Gorlovka között éjfél tájban lepték meg a milicia rohamcsapatai Kijev pribékjeit.
Peszkiben tovább dúl a helyi csata.
lövész
“Természetesen” ezenközben azért a valcmanisták Dzserzsinszkből ágyúzták Gorlovkát, és hát összességében 29 falut-várost.
Donyeck “Tyeksztilscsik” kerületét, és a repülőteret ágyúzta a latortüzérség egész éjszaka.
Marjinykát is ágyúzták a mára virradó éjszaka Valcman martalócai.
Sztaromihajlovkánál mára virradóan is tovább tartottak a harcok

Délelőtt tíz órakor kaptuk a hírt: Szpartaknál isamét áttörési kísérletbe fogott a valcmanista pribékhorda.
Luganszk északi részén, “Kamennobrodszkij” kerületében hatalmas robbanás történt. A jelentés szerint számos áldozata van a robbanásnak.
https://balrad.wordpress.com/2015/07/18/donbassz-41/


Donbassz középső (Gorlovka-Donyeck) frontszakaszán tombol a tüzérségi adok-kapok. Ehhez Valcman martalóctüzérsége nem igazán volt hozzászokva. A népköztársaságiak ezen újfajta szokása-VISSZALŐNEK NEHÉZTÜZÉRSÉGGEL-váratlanul érte e teljesen elszemtelenedett latortüzérséget, és ennek megfelelően eléggé komoly veszteségeket is szenvednek.
Avgyejevka latortüzérségi állásai állandóan változnak. Amit tegnap építettek és telepítettek-mára szétveri a népköztársaságiak tüzérsége. És ez már harmadik napja így zajlik. Avgyejevkánál már föltűntek II. vh-s lövegek is. Önjáróak és vontatottak egyaránt.
Gorlovkát már csak Dzserzsinszkből tudja biztonságos távolból ágyúzni a bűnbanda. Teszik is szorgalmasan. A népköztársaságiak bosszútüze így ma délután elsősorban a Novgorod-környéki martalócállásokra csapott le.
Ezek “szabadidejükben” Jaszinovataját is lőtték. Most egy időre el lettek hallgattatva.
Szpartaknál ismét véres kudarcot vallott a pribékhorda délelőtti betörési kísérlete.
Donyeck “Kijev” és “Petrovszkij” kerületeit szórta ma tüzérségi gránátokkal a latortüzérség. No meg a repülőteret.
Krasznoarmejszk irányából Peszki felé ma dél tájban szintén valamiféle áttörési kísérlettel próbálkozott a pribékhorda. Az egész akció alig egy óra alatt lezajlott. A jelentések szerint egy csomó zsold beragad a kijevi kasszában.
Sztaromihajlovkánál a napok óta tartó villongásokba beavatkozott a népköztársaságiak tüzérsége. A falu nevének hallatán szintén a tenyerét dörzsölheti Valcman zsoldpénztárosa. Komoly összeg a mai megtakarítás Sztaromihajlovkánál is.
Odesszában tegnap késő délután egy Sz-300-as rakétakonvoj egyik “valamije” karambolozott!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése