2015. június 3., szerda

Újabb donbasszi katlan miatt nyerítenek a sarokba szorított valcmanisták!

Egyelőre még nem hivatalos donyecki szervek véleménye szerint Donbassz donyecki térségében új lendületet vett a függetlenségi háború. Valami “nem jól sült el” tegnap a minszki szócséplésen.
Ez a nap is úgy kezdődött, mint a többi. A latortüzérség rázendített-mint eddig mindig! Csakhát a folytatás ma már másként alakult. A DNR fegyveres erői aktivizálták magukat.

A Donyeck közelében kirobbant rendkívüli hevességű összecsapások nyomán Marinyka-Krasznogorovka térségében a népköztársasági erők irtózatos pusztítást vittek véghez a valcmanista brigantik soraiban, miközben teljesen eltakarították őket Marinyka környékéről.

Van azonban egy másik-rendkívüli fontosságú vetülete is a mai népköztársaságiak által véghezvitt csapássorozatnak. Peszki-Karlovka-Avgyejevka térségében egy katlanba kezdik zárni a Jobb Szektor latorzászlóaljait. Marinykából ugyanis-ahol villámgyorsan berendezkedett a népköztársaságiak nehéztüzérsége-a latorhad egyetlen mozgási lehetőségét biztosító M21-es út Krasznoarmejszkig terjedő szakasza belőhetővé vált. Ezzel pedig meg is pecsételődött a kijevi bűnbandák sorsa, és már csak a milicisták kegyelmében bízhatnak. A katlan gyakorlatilag kialakult. A jobbszektoros bérgyilkoshordák kétségbeesett segítségkérő üzenetekkel bombázzák Kijevet.
Gornyjak és Kurahovo között egy latortankkonvoj pontosan belefutott délelőtt a népköztársasági tüzérség célkeresztjébe. Legalább kéttucatnyi latorpáncélos és hiénaszemélyzete vált alaktalan ronccsá. De terítékre került három vagy négy lőszerszállító teherautó is. Pazar tűzijáték alakult ki.
Az avgyejevkai latortüzérség pedig gránátokkal Donyecket. A reggel óta vad dühvel lövöldöző latorhordák terrorjának legkevesebb nyolc civil áldozata van Donyeckben.
Gorlovkát ma ismét támadta a valcmanista latortüzérség, a népköztársaságiak pedig rohamcsapatokkal a várostól északra tanyázó bűnbandákat. Artyemovszkban pánik tört ki banditahad soraiban, és elkezdték evakuálni a sereglet sebesült ragadozóit Szvetlodarszkba.
A Donyeck melletti “Szkocsinszkij” bányaüzem területét lőtte a valcmanista latortüzérség. Az üzem külszíni fő villamosenergia-ellátó központja megsérült. Emiatt a bányaüzem működése leállt.

A mélyben közel négyszáz (375) bányász rekedt, akiknek most “létrázniuk” kell.
Magyar idő szerint délután háromnegyed-négykor kapott hír arról szól, hogy Nyikolajev katonai repülőteréről a junta több repülőgépe startolt Donyeck irányába.
https://balrad.wordpress.com/2015/06/03/ujabb-donbasszi-katlan-miatt-nyeritenek-a-sarokba-szoritott-valcmanistak/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése