Manuel Valls, Franciaország miniszterelnöke szerint mostanra több mint 100 francia állampolgárt öltek meg, akik az Iszlám Állam soraiban harcoltak, Irak és Szíria területén. A hatóságok ugyanakkor összesen 860 személyt azonosítottak be, akik Franciaországból utaztak a konfliktusövezetbe, és ott huzamosabb ideig tartózkodtak. A kormányfő elmondása szerint közülük 471 személy azóta is ott van. Összesen 110-en bizonyíthatóan halottak, a többiek tartózkodási helyéről azonban nincsenek információk, és lehetséges, hogy visszautaztak az Európai Unióba.
A parlament felsőháza most erre hivatkozva tárgyalja azt a törvényt, ami a korábbinál kiterjedtebb jogköröket biztosít a francia titkosszolgálatoknak, hogy az ország állampolgárait a külföldi utazásokat követően megfigyeljék.
Franciaországból elsősorban olyan személyek utaznak a Közel-Keletre az Iszlám Állam oldalán harcolni, akik azonosulni tudnak a terrorszervezet által mozgósításra használt radikális iszlám ideológiával. A terrorszervezet oldalán harcoló európai uniós állampolgárok többsége pedig nem bevándorlóként érkezett Európába, hanem már az Európai Unió területén született, abban a közegben, amiről a nyugati vezetők úgy gondolták, hogy sikeres multikulturalizmus. A már Európában születő, később a terrorszervezethez csatlakozó arabok esete ugyanakkor azt mutatja, hogy a multikulturalizmus a gyakorlatban kudarcot vallott. Miközben az európai ember hajlandó volt saját gyökereit kitépni és feláldozni a multikulturalizmus ideológiája érdekében, az Európában születő, “sokadik generációs bevándorlók” továbbra is saját civilizációs hagyatékukat képviselik, és nem hajlandók elszakadni attól. A sokadik generációs bevándorlókat továbbra is mélyen érintik az Európába 3-4 generációval korábban érkező elődeik származási országának történései, emiatt történhet meg, hogy az Európai Unió állampolgárai feláldozzák a relatív európai jólétet, hogy a Közel-Keletre visszatérve egy terrorszervezet soraiban harcoljanak.
A multikulturalizmus ideológiájának képviselői megfeledkeznek arról, hogy
  • az európai ember Európában, saját civilizációs bölcsőjében mondott le saját gyökereiről (pontosabban; szándékosan kitépték azokat, a multikulturalizmus nevében), és nincs semmilyen más környezet, amivel újra kapcsolatba kerülve az európai kultúra helyreállítható.
  • Eközben az Európába érkező bevándorlók civilizációs bölcsője továbbra is érintetlen, és a globalizáció, az információs technológiák együttese lehetővé teszi, hogy az Európában élő arab lakosság saját kulturális környezetével továbbra is kapcsolatban maradjon.
Az európai civilizáció gyökereinek kitépése ahhoz vezetett, hogy a befogadó társadalom mostanra nem rendelkezik semmilyen kényszerítő erővel, ami az idegen kultúrájú közösségeket integrálni tudná. Gyakorlatilag az Európában élő sokadik generációs bevándorlók erősebb kapcsolatban vannak saját gyökereikkel, mint az európai ember, emiatt történhet meg, hogy az európai arab lakosság tömegével mozgósítható a radikális iszlám segítségével. A CIA jelenleg közel tízezer főre becsüli a közel-keleti országokban, az ISIS soraiban harcoló, az európai országokból érkező terroristák számát.

http://hidfo.ru/2015/06/a-multikulturalizmus-megbukott/