2015. június 5., péntek

Donbassz körül forog most a világ!

Amennyiben Minszk 2.0 “szakad”- Oroszország nem tarthatja tiszteletben Ukrajna területi integritását, és kénytelen lesz beavatkozni Donbasszban! Ezt Vjecseszlav Novikov Duma-képviselő mondta ma Moszkvában.
Ez a Vjacseszlav Novikov unokája Vjacseszlav Molotov egykori szovjet külügyminiszternek. (Moszkvai pletykák szerint Vjacseszlav Novikov Szergej Lavrov lehetséges…) Egyszóval szavait kellő komolysággal illik kezelni.
Van még egy aprócska hír Moszkvából. Dmitrij Peszkov-Vlagyimir Putyin elnök szóvivője-ma “elejtett” egy mondatot. Célzott ugyanis arra, hogy a Föderáció Alkotmánya FELJOGOSÍTJA Oroszország elnökét az orosz fegyveres erők külföldön történő bevetésére.
Ezt Peszkov egy újságíró kérdésére válaszolta, aki az iránt érdeklődött, hogy tervben szerepel-e, hogy Putyin elnök ismét kéri a Föderációs Tanács fölhatalmazását a hadsereg külföldi bevethetőségére. Peszkov hozzátette: Oroszország elnöke UGYANEZEN RENDELET ALAPJÁN intézkedett Grúzia esetében!
Donyeckben ma Alekszandr Zaharcsenko “pontosított”. Tájékoztatóján bejelentette, hogy Marinykánál 400(!) valcmanista lator harapott fűbe, ezernél több a sebesültje a bűnbandának. 64 páncélosa és csapatszállító technikája, valamint lövegek tucatjai lettek elpusztítva.
pusz3
pusz2
pusz4
Hogy micsoda pusztulása lehetett a valcmanista hordának Marinykában, azt talán az jellemzi legjobban, hogy az eset miatt ma Litvánia kérése összeült az ENSZ Bt. rendkívüli tanácskozásra.
Kijevben Nyalókakirály ma akképpen hőbörgött, hogy szó sem lehet népszavazásról Donbasszban-függetlenségről. (Ma nyilván megint jól beharapdált vodkából!)
Eduard Baszurin DNR katonai szővivő szerint “ma egy lélektanilag roppant nehéz helyzet állott elő Donbasszban. A háborús helyzet tovább eszkalálódott. Minden olyan kijevi nehéz fegyverzet, amit február 12-e után kivontak a frontról-ma már ismét Donbasszt lövi. Be kell látni, hogy a katonai helyzetet a politika már nem képes befolyásolni”-nyilatkozta Eduard Baszurin.
Állítását a latortechnika felvonultatásáról Andrej Liszenko kijevi megmagyarázó is megerősítette. Ki is jelentette, hogy ők bizony a továbbiakban nem kívánják visszavonni a szóban forgó fegyverzetet. (Majd otthagyják a pribékek, amikor az életükér futnak!)
A népköztársaságiak elcsíptek egy alig-alig sérült T-72-es parancsnoki latortankot. Csupán “mozgásszervi sérült” volt.

Alaposan szemügyre is vették benne a sok csudálatos nyugati technikát. Van benne minden! GPS-navigáció, fejlett kommunikációs rendszer, éjjellátó berendezés, ellenség-barát felismerő, ilyen-olyan monitorok. Amik viszont a jelek szerint nem sokat értek! Viszont a milicisták már tudják, hogy mire számítsanak.
Egyébiránt Donbasszban-ha nem is a tegnapi és a tegnap előtti nap hevességének  szintjén-de haladgat a háború.
A latortüzérségi bombázások kora délután már kiterjedtek Donyeck “Metro” negyedére is.
Gorlovkát és Szvetlodarszkot reggel őta bombázza a martalóchad. Gorlovkát 152mm-es lövegekkel, míg Szvetlodarszkot “Grad”-vetőgépekkel lövik.
Oktyrjabszk falu szintén a valcmanisták ostroma alatt áll.
Telmanovoban ma délután már csend volt. Temetnek, és romokat takarítanak.
https://balrad.wordpress.com/2015/06/05/donbassz-korul-forog-most-a-vilag/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése