2015. március 20., péntek

Valcman Péter kijevi uralkodó ma erélyesen rámordult kitartóira.

Maradék-Ukrajna elnöki titulussal fölruházott diktátora követeli, hogy három hónapon belül az Európai Unió törölje el az alattvalóit súlytó vízumkényszert.
vízm
Nyalókakirály erélyesen kifejezte abbéli reményét, hogy a május 21-22-én Rigában összeröffenő, a “Keleti Partnerség” témakörével foglalkozó EU-s csúcson rendszerének kitartói meg fogják hozni ezt a nagy horderejű döntést.
Donbassz Luhanszk-régiójában ma Bahmutkánál, Trehizbenkánál és Szokolnyikovonál voltak összecsapások.
Muratonovoból és Kapitonovoból Valcman latortüzérei Sztahanovot és Pervomajszkot ágyúzták.
Donyeck “Kujbisev” kerületét is ágyúzták ma ismét a martalócok.
Szpartakot légvédelmi gépágyúkkal lőtték négy alkalommal.
Gorlovkát hosszú ideje ismét “megtalálta” a latortüzérség.
A donyecki repülőtérre nagyjából negyedóránkét lőttek.
A Mariupolhoz közeli Peszcsanyi tengerparti falucskában észveszejtő iramban ás lövészárkokat a valcmanista horda. A tengerparttal párhuzamosan.
löá

https://balrad.wordpress.com/2015/03/20/valcman-ultimatum-az-eu-nak/



Donbasszban tovább tart az egyoldalú “fegyverszünet” Ami azt jelenti, hogy Kijev bérgyilkosai lőnek, a népköztársaságiak tűrnek.
Mára virradóan jelentősebbnek mondható harci cselekményről hír sehonnan nem érkezett Donbassz területéről. Kezdetét vette a már szokásos hétvégi üzemmód.
A Sztanyica Luhanszkanál lévő Szeverszkij Donyec híd fölrobbantása rendkívül súlyos helyzetbe hozta a környék polgári lakosságát. Kötéltáncosokként próbálkoznak a két part között valahogy mégis közlekedni!-természetesen gyalog.
Az EBESZ megnézte a romokat, lefényképezte azokat, és közölték: várható, hogy a Szcsasztyenál lévő híd is így fogja végezni.
https://balrad.wordpress.com/2015/03/21/donbassz-8/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése