Munkácson tegnap a “Podkarpatszkoj Rusz” – a “Kárpátaljai Rusz” ruszén nemzetiségű képviselői tanácskozást tartottak.
Határoztak arról, hogy az 1991-ben megtartott népszavazáson a térség 80 százalékának akaratát kifejező függetlenedési döntés elismerését követelő dokumentumot eljuttatják Kijevbe.
podk
A dokumentumban követelni fogják Kijevtől a ruszin nemzetiség létének hivatalos elismerését is, amit az európai országok már megtettek, Kijev viszont vonakodik.
A tanácskozáson résztvevők felszólították Kárpátalja egyéb nemzeti kisebbségeit is, hogy csatlakozzanak a harcukhoz.
A Moszkvai Politikatudományi Intézet vezetője Szergej Makarov Facebook bejegyzésében foglalkozott az utóbbi napok pletykáival, amelyek Oroszország elnökével foglalkoznak. A Vlagyimir Putyin bizalmasaként ismert intézetigazgató vezérelt provokációnak minősítette a történteket. “Ez az egész egy központilag vezérelt hecckampány, amely egyfajta “orosz Majdant” kíván előkészíteni. Most mozgósította a “Fej” a sajtóját, hogy kezdjék el a zavarkeltést, kezdjék meg a közhangulat “megdolgozását”. “Lesznek itt még a mostaniaknál vadabb pletykák is”-jegyezte meg Makarov.
Pekingben pedig bejelentették: Kína is létrehozza a saját analóg SWIFT-rendszerét. Amerika nem kis döbbenetére fél éven belül működni kezd a rendszer, amelyben a legfőbb latorállamnak semmi beleszólása nem lesz.
ás
Megfigyelők szerint ez az USA pénzügyi világhegemóniájának a szinte azonnali összeomlását fogja eredményezni.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/15/kelet-felol/