2015. január 16., péntek

Volánok helyett Közlekedési Központok szinte 2015. január 1-eje óta

Volánbusz Zrt. >>
A VOLÁNBUSZ Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság több mint 80 éves múlttal rendelkező személyszállító társaság. A budapesti székhelyű, de országos tevékenységet folytató cég az egyik legnagyobb az országban működő, személyszállítást végző VOLÁN társaságok között, és sok tekintetben elsőként jegyzik a szakmában. A MAVART néven 1927-ben alapított társaság kezdetben csak 30 autóbusszal rendelkezett, ma már közel 1000 járművel biztosítja szolgáltatását.
KMKK Középkelet-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. >>
A KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zártkörűen működő Részvénytársaság megalapításával közös irányítás alatt működik a jövőben az Agria Volán Zrt., a Hatvani Volán Zrt., a Jászkun Volán Zrt., a Mátra Volán Zrt. és a Nógrád Volán Zrt. A központ székhelye: Szolnok.
ÉMKK Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. >>
Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zártkörűen működő Részvénytársaság megalapításával közös irányítás alatt működnek Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye helyközi közösségi közlekedési szolgáltatói.  2015. január 16-tól a felsorolt Volán társaságok általános jogutódjaként látja el tevékenységét.
Az átalakulás és a névváltozás tisztelt Utasainkat semmilyen teendővel nem terheli, a Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében végzett közforgalmú menetrend szerinti és egyéb személyszállítási szolgáltatások változatlan feltételekkel, változatlan tarifákkal, menetrenddel és helyszíneken vehetők igénybe. A megszűnő társaságok honlapjai (www.borsodvolan.hu, www.hajduvolan.hu, www.szabolcsvolan.hu) továbbra is tartalmazzák az aktuális utazási és egyéb információkat.
A központ székhelye: Miskolc.
DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. >>
A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zártkörűen működő Részvénytársaság megalapításával közös irányítás alatt működnek a jövőben Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye helyközi és helyi közösségi közlekedési szolgáltatói. A DAKK Zrt. által irányított BÁCS VOLÁN ZRT. a KÖRÖS VOLÁN ZRT., a KUNSÁG VOLÁN ZRT. és a TISZA VOLÁN ZRT. társaságok összesen több mint 900 autóbuszt üzemeltetnek 2700 fő munkavállalóval. A régió éves bevételi forgalma meghaladja a 20 milliárd Ft-ot. A központ székhelye: Békéscsaba.
DDKK Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. >>
A DDKK Dél-dunántúli Közlekedési Központ leánytársaságai a Gemenc Volán Zrt., Kapos Volán Zrt., Pannon Volán Zrt. Aktuális információkról a beolvadó leánytársaságok honlapjairól tájékozódhatnak! A leánytársaságok menüpont alatt. A központ székhelye: Kaposvár.
ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. >>
Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zártkörűen működő Részvénytársaság megalapításával, közös irányítás alatt működnek Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye helyközi közösségi közlekedési szolgáltatói. A központ székhelye Szombathely.
A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zártkörűen működő Részvénytársaság (rövidített nevén KNYKK Zrt.) 2012. november 19-én kezdte meg működését. Az Alba Volán Zrt. és a Vértes Volán Zrt.  2014. december 31-én beolvadtak a KNYKK Zrt-be (2800 Tatabánya, Csaba u. 19.). A beolvadással a Volán társaságok 2014. december 31-én megszűntek, a KNYKK Zrt. 2015. január 1-től a Volán társaságok általános jogutódjaként látja el tevékenységét. Fejér megyében és Komárom-Esztergom megyében így az autóbusszal végzett közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásokat 2015. január 1-től kezdődően a KNYKK Zrt. végzi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése