rtér
Donbasszra mára virradóan sem terült az éjszaka csendje. Nagyon is zajosra kerekedett ma reggelre a térség. Már ami a frontokat illeti.
Szcsasztjét óhajtaná a valcmanista csürhe, de nagyon kellemetlen és véres-fájdalmas tapasztalatokkal kellett tudomásul venniük: nem megy a buli. Ráadásul a (Веселaя Горa)Veszelaja Gora-hegyre települt latortüzér-ütegek éjszakai ténykedése könnyű feladatot jelentett a népköztársaságiak bemérőinek. Éjjel egy órakor a latrok jelentették rádión, hogy három ütegük totál megsemmisült. (Persze maradt még, de hát ezt a veszteséget pótolni egy izolált helyen?-lehetetlen!)
Peszki ostromlott latorerőit próbálgatja a kijevi vezérkar erősíteni. A tegnap elmenekült hiénabandák pótlására a “Dnyepr-1″ martalóczászlóalj egységeivel pótolták az éjjel. Azok viszont érkezésükkor kénytelenek voltak megtapasztalni: itt bizony nem csak móka és kacagás vár rájuk. Hírlik, hogy jónéhány pribéknek ideje sem volt lekászálódni az őket szállító teherautóról. Pedig nagy céljaik voltak. A donyecki reptér visszavételét kéne megejteniük.
(Петровкa)Petrovkánál és (Марьинкa)Marinykánál egész éjjel dúlt a harc.
Donyecket egyfolytában lövi a valcmanista latortüzérség. Késő este egy “marsrutkát” (helyijáratú kisbusz) talált telibe egy latorgránát. Hat civil halt bele.
mrk
Sajnálatos baleset is történt tegnap Donyeckben. Ennek is egy “marsrutka” volt az egyik elszenvedője. Egy milicista terepjáró nem adta meg az elsőbbséget a kisbusznak. Ennél az esetnél két milicista és egy civil vesztette életét.
Lövik a valcmanisták a repteret is kitartóan.
Gorlovka szünet nélküli latortüzér-attakokat kénytelen elviselni.
Bahmutka-környékén is egész éjjel zajlottak a tüzérségi párbajok. (Новотошковкa)Novotoskovkából reggelre szinte teljesen kiszorították a népfelkelők Nyalókakirály brigantijait.
(Дебальцево)Gyjebalcsevonál kezd kritikusra fordulni a bűnbandák helyzete. A “Prizrak” népköztársasági zászlóal elég sokféle hangszerrel “húzza nekik a talpalávalót”! Tarackok, tankok, aknavetők, “Sztálin-orgonák” szolgáltatják a (Чернухово)Csjernuhovoban és környékén táncoltatott martalócoknak. A milicisták tervei szerint ma már a (Троицкое)Troickoje környéki bűnbandák is “terítékre kerülnek”, és kezdődhet az igazi tánc a gyjebalcsevoi katlanban.
(Роскошное)Roszkosnojénál a kijevi náci hordák felrobbantották a hidat.
A Dnyepropetrovszkhoz közeli Krasznopolszkban létesített valcmanista hősi temető egyre inkább kezd “benépesülni”! Alig két hónapja jelölték ki a területet, és máris rengeteg a “lakó”! Ám a video tanúsága szerint Valcmanék gondoltak a jövőre. Jó előre kiástak párezer gödröt a Donbasszban kitikkadt martalócaiknak. (Persze nem mindegyik kerül ide, hiszen vannak akiket ténykedés közben “párologtatnak el” a népfelkelők, és vannak szép számmal olyan pribékek, akik a mozgó kincstári krematóriumokban végzik. Elnézve a temetőt: mintha a kijevi udvari jelentések szerinti napi egy-két latorpusztulásnál több is előfordulna!
A milicisták is “beszereztek” néhány tüzérségi felderítő ketyerét. Valami ahhoz hasonlókat, mint amiket az amerikaiak szállítottak a latorhadnak.
feld


https://balrad.wordpress.com/2015/01/16/donbassz-mara-virradoan-3/