A European Jewish Association felszólította az Európai Uniót, hogy engedélyezze az európai zsidóknak a fegyvertartást "közösségeik védelme érdekében". Menachem Margolin rabbi, a szervezet főigazgatója csütörtökön küldött levelet az Európai Unió vezetőinek, amiben követeli, hogy változtassák meg a fegyvertartást szabályozó törvényeket, hogy a zsidók könnyített úton fegyverhez juthassanak.
A Washington Free Bacon szerint a rabbi azzal indokolja a követelését, hogy Franciaországban támadásokat követtek el zsidók ellen, vagyis a Charlie Hebdo elleni támadásra, és a kóserboltban történt túszejtésre hivatkozva akarja felfegyverezni az európai zsidóságot. "A párizsi támadás, valamint számos egyéb fenyegetés, ami az utóbbi években érte az európai zsidó közösséget, rámutatott, hogy elég volt a beszédből, eljött a cselekvés ideje."
Hídfő.net.ru | Menachem rabbi"Eljött a cselekvés ideje"
A főrabbi levelében bűntudatot próbált kelteni az Európai Unió vezetőiben, visszahivatkozott arra, hogy szervezete "régóta figyelmezteti az Európai Uniót az egyre fokozódó antiszemitizmus veszélyeire, ami mostanra közvetlen veszélyt jelent az európai zsidóságra." Margolin hozzáteszi, hogy szervezete már régóta követeli a határozottabb fellépést az európai kormányoktól, és egyáltalán nincs meglepve a Párizsban történteken.
A rabbi azzal indokolja követeléseit, hogy sok zsidó nem meri látogatni a közösségi létesítményeket - beleértve a zsinagógát és a kóserboltot is -, mert félnek, hogy a Párizsban történt támadás megismétlődhet. "Sokan nem jönnek el a zsinagógába, mert félnek, és nagyobb biztonságban éreznék magukat azzal a tudattal, ha a közösség megfelelő kiképzéssel és fegyverrel rendelkezne egy esetleges vészhelyzet esetére."
Margolin szerint a fegyvertartási engedélyt a lehető leggyorsabb úton kell biztosítani a zsidóknak, ami azt jelenti, hogy szerinte a pszichológiai alkalmassági vizsgálatot is ki kell hagyni. "Ne legyenek kétségek afelől, a fegyvereket természetesen csak önvédelmi célra kérjük, egy meghatározott személyzetnek, ami a helyi hatóságoktól kapna kiképzést."
A főrabbi szerint az európai unióban "sokan nem akarják enyhíteni a fegyvertartás feltételeit a zsidók számára" (???), de a tagállamok kormányaival erről már folyamatban vannak a tárgyalások.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/16/eljott-cselekves-ideje-forabbi-felfegyverezne-az-europai-zsidosagot