2014. november 23., vasárnap

Washington az ENSZ-ben is kifejezte; fel akarja használni a jobboldali szervezeteket

Oroszország benyújtott az ENSZ-nek egy határozatot, amiben felszólít minden országot "a nácizmus és más faji megkülönböztetés, idegengyűlölet és intolerancia dicsőítése elleni hatékony küzdelemre". A dokumentumot a 193 tagországból mindössze 115 szavazta meg. Az Európai Unió tagállamai és számos más ország, összesen 55 ország delegációja tartózkodott a szavazáson, tehát az Európai Unió az utóbbi évtizedek képmutató ideológiai kontrolljával ellentétben nem foglalt állást a faji megkülönböztetés és intolerancia ellen. Mindössze három ország szavazott nemmel a dokumentum elfogadásakor. Ugyan a nyugati média az első napokban nem verte nagy dobra, orosz forrásból tudni lehet, hogy kizárólag az Egyesült Államok, Kanada és Ukrajna ellenezte a határozatot. Minden bizonnyal a liberálisok nem tudtak magyarázatot adni arra, hogy a liberlizmus fellegvára miért nem támogatja a dokumentumban megfogalmazott törekvéseket.
A Nyugat vezető hatalmai olyannyira kitapasztalták a múlt évszázad ideológiáinak működését, hogy azokat könnyű szerrel irányítás alatt tartják és eszközként használhatnak valamennyi szervezetet, ami a XX. század ideológiáit képviseli. Alig egy éve Ukrajnában fegyveres puccsal egy nyugatbarát kormány jutott hatalomra, ami az erőstruktúrákban kulcsszerepet adott az ország legnagyobb nemzetiszocialista szervezete, a Jobb Szektor vezetőinek. A szélsőjobboldalt sikerrel használták fel a kormány eltávolítására, és a többségi orosz lakosság függetlenedési törekvéseinek leverésére is mozgósították a szélsőjobboldali fiatalokat. Mivel fűti őket az etnikai alapú oroszellenesség, ezt az indulatot a nyugati hatalmak igen könnyen felhasználták saját céljaik elérésére.
Az Oroszország által beadott dokumentum egy indikátor: azt mutatja, melyek azok az országok, melyek elsőként hasznot akarnak húzni a szélsőjobboldali mozgalmak utcai jelenlétéből.
Hídfő.net.ru | Jobb SzektorKijevben egy éve utcára vonult a jobboldal. Eredmény: IMF-hitel és EU-csatlakozás.
Mint a szavazás eredménye is mutatja, ma az Egyesült Államok és Kanada számára a legfontosabb, hogy a jobboldali szervezetek korlátozások nélkül, szabadon beavatkozhassanak az eseményekbe. Azt akarják, hogy bekapcsolódjanak a látszólag civil tüntetésekbe, melyek a közép-európai országokban szerveződnek, és Washington érdekeit szolgálják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése