Őszintén szólva nekünk a rendszerváltás utáni időszak “magyar” kormányainak mindent megmagyarázó halandzsaáradata jutott eszünkbe Arszenyij Jacenyjuk tegnapi beszólása nyomán.
Яценюк: «Золото-валютные резервы нужны только странам-изгоям...»
Az utóbbi napokban ugyanis egyre többen firtatják Kijevben Nyalókakirály udvartartását, hogy hová is lett Maradék – Ukrana arany – és valutatartaléka? A “szakmailag illetékesek” nemes egyszerűséggel csak így válaszolgatnak: “NEM TUDOM! HONNAN TUDJAM?”
Nyalókakirály miniszterelnöke kissé bőbeszédűbb volt e tekintetben, ám a titokra nem derült fény. A kérdést ugyan ő maga sem válaszolta meg, viszont fölöttébb érdekes okfejtésbe kezdett. Ennek a végén kisült, hogy Maradék – Ukrajnának nincs is szüksége se arany, de valutatartalékra!
Szenya szerint azért nem, mert “arany és valutatartalékra csak a latorországoknak van szükségük, akik nem számíthatnak nemzetközi támogatásra! Ukrajna pedig nem ilyen ország!” – nyekkentette Arszenyij Jacenyjuk.
Érdekes egy megállapítás! Némi analógiát látunk a mi kormányaink tettei és dicsőségjelentései, megy a mostani ukrán helyzet és a hozzá fűzött udvari magyarázatok között.
Magyarán: bármilyen pocséknak érzik is a “zemberek” a helyzetet! – tévednek, és fölöslegesen borúlátóak.
További egyezőségre utalhat a MI ORSZÁGUNK és Maradék – Ukrajna kormányainak az a gyakorlata, hogy “ha pénz kell, vegyük el a “zemberektől”! Számtalan honi példát tudnánkitt felsorolnia mindenféle hülye adókiagyalmányokról, de fölösleges. Viszont Kijev egészen páratlan ötletekkel is képes előállni az udvari háborús kincstár feltöltésére.
Élve a lehetőséggel, hogy Maradék – Ukrajna továbbra is tagja a FÁK – nak, rengeteg ukrán állampolgár dolgozik Oroszországban (és keres az ukrajnainál jóval több pénzt) – úgymond “hivatalosan”!
Most az Oroszország elleni háborúra készülődő kijevi udvar ezekre az Oroszországban dolgozó munkavállalókra újabb plusz adót vet ki, amit az orosz munkaadó von le a bérből, és utalja át a kijevi kincstárnak.
Az pedig vehet fegyvereket Oroszország ellen!
(Egyébiránt közel négymillió ukrán munkavállaló dolgozik jelenleg Oroszországban. Kizárólag az orosz kormány jóindulatán múlt – múlik, hogy meddig? A türelem HUMANITÁRIUS OKOKKAL van a Kreml részéről magyarázva, és ez ellen senkinek kifogása nem is lehet! Csakhogy a humanitárius viselkedés jelen esetben igencsak egyoldalú.)

https://balrad.wordpress.com/2014/11/23/jacenyjuk-csak-a-latorallamoknak-van-szokseguk-arany-es-valutatartalekokra/