Rendőrre támadt négy fiatal Kunmadarason. A férfinak eltört az orra és zúzódásokat szenvedett. Három verekedő már előzetesben van, negyedik társukat keresik – közölték kedden.
Szeptember 21-én, vasárnap egy 15 éves fiú kora délután Kunmadarason hosszasan “túráztatta” a motorját, és a zaj zavarta a környéken élőket. Amikor a lakók szóltak neki, a fiú hangoskodni kezdett és „erősítést” hívott.
A balhéra felfigyelt egy szabadidejét töltő rendőr is, aki szolgálatba helyezte magát, és intézkedni akart. A motoros fiú ezen annyira felháborodott, hogy nekiesett a rendőrnek.
Időközben a helyszínre ért három társa, ők is bekapcsolódtak a verekedésbe. A földre került rendőrt úgy összerugdosták, hogy eltört az orrcsontja és a teste több helyen összezúzódott.
A Szolnoki Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat büntetőeljárást a fiatalokkal szemben. Hárman közülük előzetesben vannak már, negyedik társukat keresik még.
(HVG)
Bal-Rad komm: Az, hogy rendőr volt a megvert ember vagy sem? – “induló ágon” nem bír jelentőséggel. Négy vadorzó magaviseletű fiatal egyén nem tűrte, hogy nekik IS alkalmazkodni kellene alapvető társadalmi – együttélési szabályokhoz. És előjött a dac és a csordaszellem.
A beszámolóból nem derül ki, hogy az ifjak ki fia – borjai? – de ennek sincs jelentősége. A kérdés sokkal inkább az, hogy miként fordulhat egyáltalán elő az alapvető együttélési szabályok figyelmen kívül hagyása, és az azok betartását igénylők terrorizálása?
Az agressziv fiatalok hibája ez? Akik nem tűrnek semmiféle szabályt – kötöttséget?
-Hát aligha CSAK az ő bűnük ez! Ez a jelenség egy társadalom totális lezüllésének, széthullásának a biztos jele!
Az, hogy – mint később kiderült – rendőrt vertek, az már csak “hab a tortán”!