2014. augusztus 3., vasárnap

Donbasszi helyzet 08. 02.-03.

Donbasszban tüzérségi támadásokkal operál a valcmanista horda.
A Donyecktől nyugatra fekvő Marinka egyik iskolájának épületét teljesen szétlőtték. Két civil a tüzérségi tűzben meghalt. A népfelkelők rajtaütöttek a latortüzérség ütegén. A harci lárma hallatán a zsoldosok minden környékbeli társulata gyorsan távozott. Még nagyon frissek az információik a sahtyorszki katasztrófáról. Aholis a büszke 25-ösök az EU ajándékkoporsó-szállitmányának tiz százalékát “felélték”.
Luhanszk is a tüzérségi támadásoktól szenved. Tegnap öt polgári személy vesztette életét emiatt.
A városban nincs áram és vizszolgáltatás. A civilek egyre nagyobb számban menekülnek Oroszországba, és ezt a város hatóságai ösztönzik is.
Tegnap délután egy evakuáló, fehér zászlós menetoszlopra nyitott tüzet Gorlovkánál egy valcmanista hiénacsapat. A támadásban nyolc ember megsérült, őket Donyeckbe szállitották kórházba.
Tegnapelőtt a milicia foglyokat ejtett. Fiatal, középiskolai tanulmányaikat éppen befejezett fiúkat. (Még nincs tán’ két hónapja sem, hogy véget ért a tanév!)
Egyikük hazatelefonált a Nyugat-ukrajnai Szolotvinoba a szüleinek. Néhány órán belül útlezárásokkal tiltakoztak a helyiek.


http://balrad.wordpress.com/2014/08/03/donbasszi-helyzet-08-02-03/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése