2024. március 27., szerda

Titkos dokumentumokból kiderült, hogy a német közegészségügyi hivatal figyelmeztetett, hogy a lezárások több kárt okoznak, mint hasznot

 

Németországot megrázták a bizalmas Robert Koch Intézet akták, amelyekből kiderült, hogy a szakértők a kötelező maszkok és a tömeges lezárások ellen figyelmeztettek.


Hosszú jogi csatározást követően a német közegészségügyi hivatal, a Robert Koch Intézet (RKI) kénytelen volt nyilvánosságra hozni azokat a bizalmas jegyzőkönyveket, amelyekből kiderült, hogy az RKI tisztában volt azzal, hogy „a járványügyi zárlatok több kárt okoznak, mint hasznot”, és hogy „a maszkviselés kötelezővé tételéhez hiányzott a bizonyíték” – írta a Remix News.

„Aktív kommunikációra lenne szükség, hogy világossá tegyük, miért nem javasolja az RKI ezeket az intézkedést” – jegyzi meg a jegyzőkönyv az FFP2 maszkokkal kapcsolatban. Az ügynökség még azt is megjegyezte, hogy közölni fogja a nyilvánossággal, hogy nem támogatja az FFP2 maszkok viselését, de figyelemre méltó, hogy végül az ügynökség ezt soha nem tette meg a kötelező maszkviselés és más szigorú intézkedések elleni tömeges társadalmi tiltakozások ellenére.

A 2500 oldalnyi dokumentum tartalmaz egy olyan részt is, amely szerint a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a zárlatok „többet árthatnak, mint használhatnak”, a szakértők az afrikai zárlatokra és az ott tapasztalt negatív eredményekre hivatkoztak.

Teljes cikk: https://mandiner.hu/kulfold/2024/03/erik-a-botrany-nemetorszagban-tobbet-artottak-mint-hasznaltak-a-lezarasok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése