Michael Klonovsky, német újságíró:

“Idézek a “World Economic Forum” egyik szövegéből, hogy legyen fogalmuk arról, mit terveznek önökkel ezek a tényleg befolyásos emberek.
Idézet: “Üdvözöljük a 2030-as évben. Üdvözöljük a városomban, vagy mondjam inkább úgy, hogy a mi városunkban? Nincsen semmim, nincsen autóm, nincsen házam, nincsenek gépeim és ruháim. Lehet, hogy ez különösnek tűnik, de ez a mi városunkban számunkra teljesen logikus. Minden, amit terméknek tekintettünk, mostanra szolgáltatás lett. Hozzáférésünk van a szállítóeszközökhöz, szállásokhoz, ételhez és mindenhez, amire a napi életünkhöz szükségünk van. Egymás után ingyenessé váltak mindezen dolgok, így számunkra nincsen értelme bármit is birtokolni.” Idézet vége.

Nincsen magántulajdon, nincsen privátszféra. Ez úgy hangzik, mint a szocializmus. Hogy a gyerekek is közös tulajdonba kerülnek-e, arra nem ad választ a szöveg, mert valószínűleg nem terveznek ebbe a világba gyerekeket. Hiszen ezek CO2-t bocsátanak ki és a Föld többi részén több mint elegendő gyerek van.

Hölgyeim és uraim, akik még csak 30 évesek vagytok! Ti még túl fiatalok vagytok, hogy a DDR-t (NDK) ismertétek volna. Ez volt az utolsó olyan német rezsim, amely nagyon sok magántulajdont eltörölt és közös tulajdonná tett. A tankönyvekből tudhatják, hogy az emberek annak idején tömegesen próbálták meg elhagyni az országot. Bár nem vagyok benne biztos, hogy azt is elmagyarázták önöknek az iskolában, hogy ezek az emberek a szocializmus elől menekültek.

A szocializmus soha nem működött és soha nem is fog működni. Ami mindenkié, végül senkié sem. Senki nem fog gondoskodni róla. A szocializmus először mindenkit egyenlővé tesz, aztán mindenkit szegénnyé. Az önök generációja lesz a következő, amelyen ezt a szabadságellenes és embereket semmibe vevő kísérletet ki akarják próbálni.

Mi a szocializmus lényege? Semmi esetre sem egy magasabb morál, ahogy ezt önöknek be akarják beszélni, hanem egy hiedelem. Ez egy babona arról, hogy az emberiség fejlődése emberi tervezéssel elérhető. És ezért semmi esetre sem lehet ezt a véletlenre bízni, netalántán a kaotikus piacra. Mellesleg a nemzeti szocialistáknak is ez volt a véleménye, mert ők is szocialisták voltak. A nácik is “woke”-nak érezték magukat, náluk ez úgy hangzott: Németország ébredj!.

A különbség a jelenhez képest az, hogy a mai szocialisták nemzetközi szocialisták. Aki nem szocialista, tudja, hogy a társadalmi fejlődés, mint pl. az automobilitás, az evolúció szabályait követi, vagyis próbálkozás, tévedés, kudarc, javítás és új próbálkozás, további javítás. Így fejlődik a komplexitás. Az evolúció pontosan az ellenkezője a tervezésnek.

A tervezés meggátolja a fejlődést, mégis a tervezők nyomulnak mindenhol előre. Természetesen nem mondják meg nekik, hogy az életük során egy szocializmust akarnak létrehozni, hanem biztosítják őket arról, hogy itt egy szociálisan igazságosabb, ökológiailag jobb, fenntarthatóbb jövőről van szó, egy globális kormányról, egy “Green Deal”-ről vagy egy “Great Reset”-ről. A mögötte álló furcsa logika úgy hangzik, hogy csakis akkor, ha az egész világ a DDR-hez vagy Venezuelához hasonlóan centralizálva lesz, csak akkor leszünk abban a helyzetben, hogy megmentsük a klímát, a tengereket, sőt még Afrikát is.

Ugyanazoknak a politikusoknak, akik azt mesélik önnek, hogy nem szabad CO2-t kibocsátania, semmi problémájuk nincs azzal, hogy milliós nagyságú adóssághegyeket hagyjanak hátra önnek. A parlamenti jogaink és a kormányzati feladatok fokozatos átadása az EU-hatóságoknak, ahhoz fog vezetni, hogy egy maréknyi névtelen brüsszeli bürokrata dönt majd az ön életéről. A készpénz eltörlése az egyre tökéletesebb elektronikus megfigyeléssel együtt ahhoz fog vezetni, hogy az állam mindent tudni fog önről és megnyirbálja az alapjogait, ha nem a kormánynak tetszően fog viselkedni. Az állam nem az ön barátja.”


Biró Éva