2023. július 24-én lesz egy rendezvény Németországban, melyen dr. Gunter Frank orvos és Beate Bahner ügyvédnő is részt vesznek. A rendezvény témája: A gyógyszerek biztonságossága.

https://t.me/rechtsanwaeltin_beate_bahner/18322

A kérdésre, hogy miért tartják fontosnak megvitatni ezt a témát, ezt válaszolta dr. Gunter Frank:

“Mert véleményem szerint a koronakrízis tulajdonképpeni célja a gyógyszerbiztonság lerombolása volt, annak érdekében, hogy engedélyezni tudjanak egy olyan “gyógyszert”, amelynek jelentéktelen haszna van, viszont óriási az esély a mellékhatásokra. És ezt a “gyógyszert” minden erővel átnyomták az engedélyezésen. És az engedélyezési hatóságokból megmaradt romok, mint pl. a Paul Ehrlich Intézet vagy európai szinten az EMA romjai most további gyógyszerekkel fogják elárasztani a piacot. Ezek puszta profitérdekeltség miatt meg kell hogy töltsék a tényleg nagy gyógyszercégek és befektetők kasszáit, a polgárok egészsége árán.

A jövőben nem bízhatunk meg az új gyógyszerekben. Ez nekem, mint orvosnak egy szörnyű helyzet, mert ezután a saját aláírásom nem merem a receptre írni. Ezt a rendezvényt nagyon fontosnak tartom, mert mostanra az orvoslásban egy jogi problémánk van. A kovidkrízis megmutatta, hogy a gyógyszerek biztonságosságát le lehet rombolni. Csak elegendő nyomásgyakorlás szükséges ahhoz, hogy nem biztonságos gyógyszerek kerüljenek piacra, hogy a profitérdekek legyenek kiszolgálva, akár az egészség árán is. Ez teljesen nyilvánvaló.

Ha vissza akarunk térni a biztonságos gyógyszerekhez, ha meg akarunk bízni a receptekben, amelyeket az orvosok kiállítanak, akkor gondoskodnunk kell arról, hogy ez a botrány egyrészt orvosi szempontból, másrészt jogi szempontból újra legyen értékelve. Nekünk orvosoknak és a jogászoknak kéz a kézben kell dolgoznunk, hogy visszaérkezzünk egy olyan állapothoz, hogy újra meg lehessen bízni a gyógyszerekben. Mert jelenleg nem bízhatunk bennük.”


Biró Éva