Vilnius, 2023. július 12. szer (MB)

A nyugati nagyhatalmak Izrael-típusú véderejükké akarják változtatni Ukrajnát, teletömve fegyverrel és pénzzel – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szerdán.

Az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát, Franciaországot, Németországot, Japánt és Olaszországot tömörítő Hetek Csoportja (G7) a Nagy Babiloni Szajha vilniusi tanácskozásához időzítve bejelentette, hogy Kijevvel kötendő kétoldalú megállapodásokkal segíti elő Ukrajna, egyszersmind a nyugati szövetségesek győzelmét Oroszország felett. Megállapodásaik keretében fegyvert, pénzt, kiképzést, hírszerzői adatokat és számos egyéb szolgáltatást nyújtanak Élőhalott Zsebhitler Zelenszkj rendszerének, hogy feltartóztassa Oroszországot, és kiűzze az orosz haderőt Ukrajnából, visszacsatolva a Donbászt s a Krímet.

A Fehér Ház közleménye szerint eljárásukkal Moszkva tudomására akarták hozni, hogy „az idő nem Oroszországnak dolgozik”.

Az USA – politikai támogatásán kívül – évente 3,5 milliárd dollárral segít Izraelnek – idézték fel megfigyelők.

Németország már bejelentette, hogy 2032-ig 12 milliárd eurós katonai támogatásban részesíti Ukrajnát, ebből az idén 3,2 milliárd eurót folyósít Kijevnek.+++

Lásd még: https://bekekor.wordpress.com/2023/07/11/a-nato-tovabb-dedelgeti-oroszorszag-legyozesenek-almat/

Kiadta: Magyar Békekör