2023. február 11., szombat

Rendőrség: a globális háttérhatalom pórázán vezetett államhatalmi szerv

2022-ben a lakosság nagy részének a rendőrségről, mint jó szándékú segítő testületről alkotott képe ismét csorbult. Enne egyik oka a túlzott agresszió volt, amellyel a rendőrök egyes tiltakozó megmozdulásokon a békés tüntetőkkel szemben felléptek. Ezen felül a korona-intézkedések kritikusai ellen házkutatásokat és elkobzásokat foganatosítottak, sőt számos aktivistát bebörtönöztek. Mindez nemcsak keserű szájízt hagyott maga után, hanem kérdéseket is felvet: Hova jutottunk, és hogy a pokolba juthattunk el idáig? Ebben az adásban először különböző rendőri szervezeteket vizsgálunk meg, hogy világos választ kapjunk ezekre a kérdésekre.
01_EUROPOL - a hatalomgyakorlás féktelen eszköze Az EUROPOL 1991-ben jött létre Németország indítványozására. Az EUROPOL az Európai Unió saját jogképességgel rendelkező ügynöksége. Ez azt jelenti, hogy ennek következtében az EUROPOL „hatékony ellenőrzése" nem lehetséges. Bár létrehozták az alapvető jogok biztosának új pozícióját az Európai Parlament nyomására, ez a biztos azonban nem jogosult utasításokat adni az Europol alkalmazottainak. Hasonló a helyzet az EUROPOL adatvédelmi biztosával is: Az EUROPOL ellenőrizhetetlen adatmennyiséggel rendelkezik, különösen olyan emberek adatai tekintetében, akiknek semmi közük a bűnözéshez. Senki sem képes azonban az adatokat kezelő és azokkal visszaélő polip útjába állni. Egyelőre még nem ...
02_EUROPOL – globális szintű politikai összefonódás Catherine De Bolle, az EUROPOL ügyvezető igazgatója az International Gender Champions hálózat tagja. Ez a hálózat a nemek közötti egyenlőséget támogatja világszerte, a nemzetközi szervezeteknél is. Az International Gender Champions olyan befolyásos vezetők és szervezetek hálózata, melynek tagjai például Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO vezetője, Antonio Gueterres, ENSZ-főtitkár, a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO), a Kereskedelmi Világszervezet (WTO), Rafael Mariano Grossi (a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) főigazgatója, Mohammed Abdiker (Nemzetközi Migrációs Szervezet/UN Migration) és sokan mások. Ehhez a hálózathoz tartozik Klaus Schwab, a WEF alapítója is. Valóban a nemek közötti igazságosság az egyetlen érdeke e hálózat tagjainak?
03_EUROPOL - a katonai hatalmi komplexum meghosszabbított karja Mint már említettük, az EUROPOL ellenőrizhetetlenül nagy adatmennyiséggel rendelkezik, különösen olyan adatokkal, amelyeknek semmi közük a bűnözéshez. Ezt a mesterséges intelligencia segítségével végzett „előrejelző elemzések" szükségességével indokolják. Ez azt jelenti, hogy minden polgár viselkedését elemzik annak előjelzésére, hogy ki válhat bűnözővé. Mindehhez a kétes hírű amerikai Palantir vállalat "Gotham" elnevezésű szoftverét használják. Ez az EUROPOL által használt szoftver azonban többek között a hírszerző szolgálatok és a hadsereg, azaz a katonai-digitális komplexum kulcsfontosságú szoftverének számít. Mivel ez a vállalat az amerikai kémelhárítási és biztonsági törvények hatálya alá tartozik, kötelezhetik arra, hogy az Európában megszerzett adatokat átadja az amerikai hatóságoknak. Németországban és Ausztriában az EUROPOL központja az adott szövetségi bűnügyi hivatalban található. Svájcban ez a FEDPOL, hasonlóan a BKA-hoz. A német rendőrség már öt szövetségi államban (Hessen, Észak-Rajna-Vesztfália, Bajorország, Baden-Württemberg, Bréma és Berlin) használja a Palantir Gotham szoftverét. Következtetés az EUROPOL-ról: Az EUROPOL nem csak ellenőrizhetetlen. Az EUROPOL politikai és kereskedelmi szinten is nemzetközi összefonódásokkal működik, mindemellett a gigantikus adatbázisok és a Gotham mesterséges intelligencia segítségével az amerikai katonai komplexum és a nemzetközi hírszerző szolgálatok meghosszabbított karjaként szolgál. Mindez érvényes az EUROPOL-lal együttműködő összes országos rendőrségi szervezetre is.
04_EUROGENDFOR: Zsoldosok akcióban a polgárok ellen 2004. szeptember 17-én hét EU-tagállam megalapította a félkatonai Európai Csendőrséget (European Gendarmerie Force/ EUROGENDFOR). Ezt a szervezetet pedig – bármilyen hihetetlen – nem az EU finanszírozza, hanem kizárólag magánvállalatok. A magánfinanszírozás ellenére az EUROGENDFOR félkatonai jellegű. A szervezet tagjai ennek következtében a rendőri képzés mellett katonai fegyverekkel és felszereléssel kapcsolatos képzést is kapnak. Felhatalmazásuk van arra, hogy akció közben öljenek, így az EUROGENDFOR akár halálosztagnak is tekinthető. Az EUROGENDFOR 900 aktív rendőrtisztből és 2300 tartalékosból áll, akik az olaszországi Vicenzában állomásoznak. Nemcsak az EU, hanem az ENSZ, az EBESZ, a NATO és más nemzetközi szervezetek vagy csoportok számára is rendelkezésre állnak. Legutóbb Maliban, Haitin és Afganisztánban voltak bevetésen. Az EUROGENDFOR a nemzetközi terrorizmus, a szervezett bűnözés és a kalózkodás mellett újabban a lakosság ellenőrzésére összpontosít. Vannak azonban olyan homályosan meghatározott bevetési területek is, mint a zavargások, az éghajlatváltozás, az élelmiszer- és erőforrás-biztonság hiánya, valamint a járványok és betegségek. Az eddigi bevetésekből arra lehet következtetni, hogy nem sok jóra számíthat a lakosság, ha rászabadítják, hiszen zsoldosoktól nem várható el empátia és körültekintő bánásmód.
05_EUROGENDFOR: A legfelsőbb szintű nemzetközi politika szerve Az EUROGENDFOR-t a CIMIN, a Comité InterMInistériel de haut Niveau, (szabad fordításban: Minisztériumok feletti főbizottság), irányítja. A bizottság tagjai az egyes tagországok külügyi, védelmi vagy belügyminisztériumai által delegált egy-egy képviselő, valamint a részt vevő csendőrségi csapatok főparancsnokai vagy főigazgatói. A CIMIN nevezi ki az EUROGENDFOR parancsnokát, valamint az egyes missziók parancsnokait. Ő dönti el, hogy az EUROGENDFOR részt vesz-e és milyen mértékben vesz részt bizonyos missziókban, valamint hogy más államok milyen mértékben vehetnek részt azokban. A probléma az, hogy az egyes tagállamok képviselői a saját államfőik utasításait kell, hogy kövessék. Vegyük például Franciaországot. Köztudott, hogy Macron államfő korábban részt vett a Világgazdasági Fórum (WEF) Világ Fiatal Vezetőinek Fórumában, így arra van programozva, hogy a nemzetközi magas pénzügyi körök érdekeit szolgálja, és ezáltal az EUROGENDFOR-ét is.
06_Interpol - magánfinanszírozású világrendőrség Az Interpol 1923-ban alakult. Az Interpol a világ legnagyobb bűnügyi rendőri szervezete. Az EUROPOL-hoz hasonlóan hatalmas mennyiségű adattal rendelkezik szinte minden országból, és semmilyen ellenőrzés alá nem tartozik. A tagországok hozzájárulásain kívül az Interpolt magánadományozók, például a gyógyszeripar és a nagyvállalatok is finanszírozzák. A luxemburgi rendőrfőnök már évekkel ezelőtt figyelmeztetett erre az összeférhetetlenségre. 2015 óta az Egyesült Arab Emirátusok a második legnagyobb önkéntes befizető. Ahmed Al Raisi, az Egyesült Arab Emirátusok korábbi belügyminisztere lett az Interpol legfőbb vezetője, annak ellenére, hogy korábban emberkínzással vádolták. Hogyan garantálható a független, semleges bűnüldözés ilyen adományozók mellett?
07_Interpol - a WEF csatlósa A Világgazdasági Fórum WEF elhíresült törekvése a világ feletti felügyeletre és ellenőrzésre 2018 januárjában új csúcsra ért. A WEF 2018 januárjában Genfben globális kiberbiztonsági központot nyitott. A központ stratégiai partnere az INTERPOL. E kezdeményezés támogatására az INTERPOL globális tárhelyként a tagországainak és a magánszektorbeli partnereinek kiberbűnözéssel kapcsolatos adatait és információit tárolja. Így az INTERPOL a köz- és magánszféra között létrejött partnerségeket támogat, állítólag a WEF-et fenyegető kiberbűnözés elleni küzdelem érdekében. Nem zárható ki, hogy épp az ellenkezőjéről van szó, azaz a kiberbűnözés célzott, stratégiai tervezéséről a WEF deklarált globális célja, a Great Reset (Nagy Újraindítás) megvalósítása érdekében. Az új központ vezetője Alois Zwinggi, a WEF ügyvezető igazgatója. A WEF brosúrák részletesen ismertetik a WEF felügyeleti terveit. Az INTERPOL-lal, a holland rendőrséggel és az ENSZ Interregionális Bűnügyi és Igazságügyi Kutatóintézetével, az UNICRI-vel együttműködve tanácsokat, tippeket és ajánlásokat tett közzé az arcfelismerő szoftverekkel kapcsolatban. Ezekben a WEF az INTERPOL-lal közösen ismertetet egy sor „legjobb gyakorlatot”, vagyis ajánlott eljárásokat az arcfelismerő technológiákat alkalmazó bűnüldöző szervek számára. Természetesen ezt a technológiát a lakosság ellen is fel lehet használni, különösen felbőszített emberek ellen, akik nem hagyják magukat belekényszeríteni a Nagy Újraindításba és az embereknek a pénzügyi oligarchia által megtervezett, teljes rabszolgasorba döntésébe.
08_Rendőrfőnökök - a politika meghosszabbított karjai Berlinben az állami rendőrségi hatóság a belügyi és sportügyi szenátusi hivatalnak van alárendelve, amely 2018-ban Andreas Geisel belügyi szenátor felelősségi körébe került. Geisel belügyi szenátor a rendőr-főkapitányi posztra Barbara Slowikot javasolta. 2018. április 10-én Geisel beiktathatta őt ebbe a tisztségbe, a berlini szenátus jóváhagyása után. Ezáltal Slowik legmagasabb rangú tisztviselőként a felelősségi körébe tartozó valamennyi műveletért felelőssé vált. Slowik felügyelete alatt a közelmúltban éppen a berlini rendőrség lépett fel nagyon brutálisan az aktuális politikát ellenző békés tüntetőkkel szemben.
09_Egy volt náci tábornok földalatti hadsereget szervezett A Szövetségi Határőrséget (BGS) 1951-ben alapították az NSZK nemzeti határának védelmére. Később a BGS egyre inkább rendőrségi feladatokat és hatásköröket kapott a bűnügyi nyomozások terén. 2005-ben az eredeti BGS elnevezést Bundespolizei (Szövetségi rendőrség) névre változtatták. A BGS első felügyelője az egykori náci tábornok, Anton Grasser volt. 1950-ben Grasser a győztes nyugati hatalmak megbízásából részt vett a német Wehrmacht és a Waffen-SS veteránjaiból egy földalatti hadsereg felállításában Nyugat-Németországban, melyenk célja az volt, hogy egy esetleges szovjet invázió esetén védelmet biztosítson. Olaszországban is volt egy hasonló földalatti hadsereg, Gladio néven, amelyet ugyanezen okból alapítottak. Amikor az orosz invázió nem valósult meg, ezeket a katonákat Olaszországban terrorcselekmények megrendezésére használták fel, amelyeket aztán az olasz kommunistákra fogtak, hogy gyengítsék politikai befolyásukat. Az, hogy a német földalatti hadsereget is felhasználták-e hasonló terrorcselekményekhez, még nem bizonyított. Az 1980-as Oktoberfest idején történt merénylettel kapcsolatos vizsgálat során talált bizonyos nyomok azonban pontosan ennek a földalatti hadseregnek a fegyverraktáraihoz vezettek. Következtetés: A rendőrség az utóbbi időben a globális háttérhatalom pórázon vezetett állami erőszakszervezetének bizonyult. Ennek az adásnak azonban semmiképpen sem célja, hogy rossz színben tüntesse fel a barátságos falusi rendőrt, még kevésbe a rendőrség egészét általában, ahogy az sajnos túl gyakran előfordul a vezető médiában. A cél inkább az, hogy az embereket gondolkodásra és a sérelmek differenciált megítélésére ösztönözze, valamint, hogy általános bűnügyi nyomozás induljon a nyilvánvaló igazságtalanságok kivizsgálására. Ahol ugyanis az állam már nem végzi el a tényleges feladatát, vagyis azt, hogy védje a lakosságot, és annak javát szolgálja, ott még nagyobb szükség van éber, érett és felelősségteljes polgárokra.

ettől hm; bri; gr; ad; pg; juh; lexa; nis

Források/Linkek: 01_EUROPOL – das ungezähmte Machtinstrument https://de.wikipedia.org/wiki/Europol#Ziele
https://netzpolitik.org/2022/europol-in-der-kritik-zuviel-daten-zu-wenig-aufsicht/
02_EUROPOL – globalpolitisch „verbandelt“ https://de.wikipedia.org/wiki/Catherine_De_Bolle
https://genderchampions.com/champions?page=6
03_EUROPOL – Organ des militärischen Machtkomplexes https://de.wikipedia.org/wiki/Palantir_Technologies
https://www.kritische-polizisten.de/2020/04/palantir-gotham/
https://test.rtde.tech/tag/Palantir/
04_EUROGENDFOR: Söldner im Einsatz gegen Bürger https://eurogendfor.org/integrated-police-units/
https://unser-deutschland.com/2020/06/03/eurogendfor-wahrheit-oder-verschwoerungstheorie/
https://www.derstandard.at/story/1389857860322/welche-befugnisse-hat-die-europaeische-gendarmerietruppe-egf
https://qpress.de/2012/11/29/eurogendfor-schutztruppe-oder-europaische-todesschwadron/
05_EUROGENFOR: Organ oberster internationaler Politik 06_Interpol – privat finanzierte Weltpolizei https://polizei.gv.at/wien/publikationen/geschichte/interpol.aspx
https://www.zeit.de/politik/ausland/2021-11/ahmed-nasser-al-raisi-interpol-praesident-foltervorwuerfe
www.interpol.int/en/Who-we-are/Our-funding
www.tageblatt.lu/headlines/wer-finanziert-interpol-polizei-organisation-stoesst-auf-kritik-aus-luxemburg/
07_Interpol - Handlanger des WEF https://punkt4.info/en/die-ausgaben/details/news/weltwirtschaftsforum-gruendet-zentrum-fuer-cybersicherheit/punkt4-edition-name/limmatstadt/punkt4-edition-section/6471.html
https://www.interpol.int/fr/Actualites-et-evenements/Actualites/2017/INTERPOL-supports-public-private-partnerships-to-combat-cybercrime-at-World-Economic-Forum
https://www.contralegem.ch/2022/05/16/wovor-f%C3%BCrchtet-sich-das-world-economic-forum/#top
https://aibusiness.com/verticals/wef-and-interpol-draw-up-best-practices-for-using-facial-recognition-in-law-enforcement
08_Polizeichefs – handverlesener verlängerter Arm der Politik https://www.berlin.de/polizei/allgemeine-seiten/artikel.40141.php
https://de.wikipedia.org/wiki/Barbara_Slowik
https://de.wikipedia.org/wiki/Polizei_Berlin
https://de.wikipedia.org/wiki/Polizeipr%C3%A4sident
https://www.emma.de/artikel/barbara-slowik-die-polizeichefin-337977
https://www.landtag.nrw.de/Dokumentenservice/portal/WWW/dokumentenarchiv/Dokument/MMST16-967.pdf;jsessionid=AE8A982F89FDD4DC5C2F2F7C6FC11558
09_Ehemaliger NS-General baute Untergrundarmee auf https://de.wikipedia.org/wiki/Bundesgrenzschutz
https://de.wikibrief.org/wiki/Anton_Grasser
https://www.daserste.de/unterhaltung/film/themenabend-grundrechte-terror/chronologie/geheimdienst-ueberwachung-102.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése