2022. május 18., szerda

Orosz tisztviselők: Folyókon illegális kísérleteket végeztek és tuberkulózissal fertőztek meg gyerekeket

Orosz tisztviselők azt állítják, hogy az ukrajnai biológiai fegyvereket kutató laboratóriumok illegális kísérleteket végeztek az ország folyóin, és szándékosan fertőztek meg gyerekeket tuberkulózissal.

Az orosz kormány azt állította, hogy a tuberkulózissal fertőzött gyerekek Kelet-Ukrajnában élő orosz őslakosok voltak.

Igor Kirillov tábornok, az orosz nukleáris, biológiai és vegyi védelmi csapatok parancsnoka szerint az amerikaiak által finanszírozott biofegyver-laboratóriumokkal kapcsolatos védelmi minisztériumi vizsgálat az orosz kormány számára jelentős bizonyítékokat szolgáltatott, amelyek bizonyítják, hogy az ukrán kormány Kijevben 2020-ban megpróbálta megfertőzni a Luhanszk régió lakóit a tuberkulózis egy magas patogenitású törzsével. (Kapcsolódó cikkek: OROSZ VÁLLALAT: Demokraták, Soros és Gates azért hoztak létre ukrajnai biolaborokat, hogy pénzt keressenek a választásokra).

"Hamis bankjegyek formájában készült szórólapokat fertőztek meg a tuberkulózis kórokozójával, és Stepove faluban kiskorúak között terjesztették" - mondta Kirillov.

Ezt a falut 2014 óta az oroszbarát luhanszki szakadárok tartják megszállva.

Kirillov hozzátette, hogy a kísérletek szervezői szándékosan a kevésbé higiénikus gyerekeket célozták meg, köztük olyanokat, akik nagyobb valószínűséggel vettek véletlenszerű dolgokat a szájukba, és kézmosás nélkül fogdosták az ételt.

A tábornok hozzátette, hogy a stepovei gyerekek körében végzett bakteriológiai vizsgálatok megerősítették, hogy a nyomozók által a szórólapokon talált izolált baktériumok rezisztensek voltak az első- és másodvonalbeli tuberkulózisellenes gyógyszerekkel szemben.

"A bankjegyek fertőzése valószínűleg mesterséges volt, mivel az anyag a kórokozó rendkívül veszélyes törzseit tartalmazza olyan koncentrációban, amely biztosíthatja a fertőzést és a tuberkulózis folyamatának kialakulását" - jegyezte meg Kirillov.

Kirillov hozzátette, hogy a tuberkulózis terjedése a luhanszki régióban a "szándékos, mesterséges fertőzés jeleit mutatta [a] magas patogenitású biogén anyagokat tartalmazó szórólapok felhasználásával".

Az orosz kormány továbbá azt állította, hogy a gyerekeken végzett kísérleteket bizonytalan állampolgárságú külföldi szakemberek végezték, akik harmadik országokon keresztül jutottak be Ukrajnába, hogy elfedjék Amerika részvételét a kísérletekben.

Ezeket a szakembereket gyorsan evakuálták az Ukrajna keleti részén lévő biolaboratóriumokból az ország nyugati részére, nem sokkal azelőtt, hogy Oroszország megkezdte volna az inváziót. Kirillov szerint magukkal vitték az összes felszerelésüket és az általuk használt gyógyszereket.

Amerikai felügyelet alatt álló szakemberek kísérleteket végeztek ukrán folyókon
Az ENSZ Biztonsági Tanácsának legutóbbi ülésén Vaszilij Nebenzja, Oroszország ENSZ-nagykövete azt állította, hogy az Egyesült Államok az Ukrajnában végzett kísérleteit biofegyverek kifejlesztésére használja fel. Ezek a kísérletek magukban foglalják a vízben terjedő kórokozók terjedésének tanulmányozását.

"Ukrán szakemberek amerikai kollégák felügyelete mellett rendszeresen vízminták gyűjtését végezték az Ukrajnán keresztül folyó folyókból" - mondta Nebenzya. "A cél az, hogy megállapítsuk bennük bizonyos veszélyes kórokozók, köztük a kolera, a tífusz, a hepatitis A és E jelenlétét, és értékeljük, hogyan terjednek a vízben, hogy következtetéseket vonhassunk le e kórokozók harcképtelenségi képességéről"."

"Ezután ezeknek a mintáknak a gyűjtését az Egyesült Államokba küldték" - folytatta Nebenzya. "Van egy logikus kérdésünk: Miért? Miért gyűjti össze az Egyesült Államok a veszélyes kórokozókat, amelyek aztán elterjedhetnek ennek a régiónak a vizeiben?"

Nebenzya arra figyelmeztetett, hogy a folyókon terjedő kórokozókkal kapcsolatos amerikai kísérletek eredményei "biológiai katasztrófát okozhatnak, nemcsak Oroszországban, hanem az egész [régióban] az Azovi- és Fekete-tenger vizein keresztül és Kelet-Európában".

Ugyanezen a Biztonsági Tanács ülésén Nebenzya azzal is vádolta az Egyesült Államokat, hogy szándékosan elutasítja a biológiai fegyverekről szóló egyezmény megerősítését, amely a biológiai fegyverek használatát tiltó és a fejlesztést tiltó globális szerződés.

Nebenzya azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy összefüggéstelen nyilatkozatokat tesz az amerikai biológiai kutatási tevékenységekkel kapcsolatban, és azt állítja, hogy minden tevékenység "definíció szerint békés és "hasznos" a nemzetközi közösség számára".

Az amerikai diplomaták nem hajlandók beszélni olyan újságírókkal sem, akik válaszokat követelnek az ukrajnai biológiai kutatási tevékenységekkel kapcsolatos amerikai együttműködéssel kapcsolatban, beleértve az olyan tevékenységeket is, amelyek ellentmondanak vezető amerikai tisztviselők nyilatkozatainak.

Nebenzya továbbá azzal vádolta az amerikai képviselőket, hogy elutasították a biológiai fegyverekről szóló egyezmény kiegészítésére irányuló kezdeményezést, amely előírná az országok számára, hogy jelenteniük kell a területükön kívül végzett katonai biológiai tevékenységeket.

"Ez azt jelenti, hogy az USA szándékosan blokkolja a biológiai fegyverekről szóló egyezmény rendszerének megerősítésére irányuló kísérleteket, amelyek célja, hogy lehetővé tegye az egyezmény megsértésének hatékony felderítését" - mondta Nebenzya.

A Bioterrorism.news további információkat közöl az Egyesült Államok által finanszírozott ukrajnai biolaboratóriumokról.

Nézze meg ezt a klipet a "The Stew Peters Show" május 16-i epizódjából, amelyben Oroszország vádjait tárgyalják.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/orosz-tisztviselok-folyokon-illegalis-kiserleteket-vegeztek-es-tuberkulozissal-fertoztek-meg-gyerekeket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése