F. William Engdahl megfontolt hangja: WHO Pandémiás Szerződés: "Egy lopakodó puccs a Gates, Big Pharma globális egészségügyi menetrendjének diktálására"

F. William Engdahl

A Biden-kormányzat kezdeményezésére 2022 novemberére, kényelmesen az északi féltekén a következő influenzaszezon kezdetére az Egészségügyi Világszervezet - hacsak nem történik csoda - példátlan felülről lefelé irányuló ellenőrzést fog bevezetni az egész bolygó nemzeti egészségügyi szabályozása és intézkedései felett. A WHO egy lopakodó államcsínyhez hasonlóan drákói új hatásköröket kap, hogy felülbírálja 194 ENSZ-tagország nemzeti szuverenitását, és a nemzetközi jog erejével diktálja egészségügyi intézkedéseiket. Ezt néha WHO Pandémiaszerződésnek nevezik, de ennél sokkal többről van szó. Ami még rosszabb, hogy a WHO költségvetésének nagy része a vakcinákhoz kötődő magánalapítványoktól, például a Gates Alapítványtól vagy a Big Pharma-tól származik, ami hatalmas összeférhetetlenséget jelent.

Drákói új WHO-hatalmak

Valamit lopakodva csinálni azt jelenti, hogy titokban vagy rejtve csinálni, hogy megakadályozzuk, hogy széles körben ismertté váljon, és esetleg ellenzékbe kerüljön. Ez vonatkozik a Biden-kormányzat által a genfi WHO-nak 2022. január 18-án adott javaslatra a WHO hivatalos dokumentumai szerint. A WHO csaknem három hónapig, április 12-ig rejtegette az amerikai "módosítások" részleteit, mindössze egy hónappal azelőtt, hogy a WHO illetékes testülete összeülne a radikális intézkedések jóváhagyására. Ráadásul a korábbi 18 hónapos várakozási idő helyett, amíg a nemzetközi jogban szerződéssé válik, ezúttal csak 6 hónapot használnak fel. Ez egy bumfordi rohanás. Az USA javaslatát minden uniós ország támogatja, összesen 47 ország, ami szinte biztos elfogadást biztosít.

A javaslatok, amelyek hivatalos címe: "A WHO egészségügyi vészhelyzetekre való felkészültségének és az azokra való reagálásának megerősítése: Javaslat a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat módosítására" címmel nyújtotta be Loyce Pace, az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériumának globális ügyekért felelős helyettes államtitkára (OGA), mint a WHO Nemzetközi Egészségügyi Szabályzatáról szóló, korábban ratifikált 2005-ös szerződés "módosításait". A WHO így határozza meg a 2005-ös szerződést: "a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat (2005) (IHR) átfogó jogi keretet biztosít, amely meghatározza az országok jogait és kötelezettségeit a határokon átterjedő közegészségügyi események és vészhelyzetek kezelése során. Az IHR a nemzetközi jog olyan eszköze, amely 196 országra, köztük a WHO 194 tagállamára nézve jogilag kötelező érvényű". (Kiemelés hozzáadva).

Pace asszony a Biden-kormányba a Globális Egészségügyi Tanács éléről érkezett, amelynek tagjai között a Big Pharma legkorruptabb nevei vannak, többek között a Pfizer, a Lilly, a Merck, a J&J, az Abbott, a Bill Gates által finanszírozott AVAC, hogy csak néhányat említsünk. A WHO "pandémiás" és járványügyi hatáskörének radikális átalakítására vonatkozó javaslatait könnyen megírhatta volna Gates és a Big Pharma is.

Mielőtt megvizsgálnánk, hogy a Loyce Pace-féle "módosítások" mit tesznek a WHO globális egészségügyi diktatúrává való átalakítása érdekében, amely példátlan hatáskörrel rendelkezik, hogy felülbírálja bármely nemzeti kormány ítéleteit, egy lopakodó jogi kérdést meg kell jegyeznünk. A WHO a 2005-ös WHO-szerződés hatáskörének teljes megváltoztatását egy ratifikált szerződés egyszerű "módosításának" álcázva a WHO a Biden-adminisztrációval együtt azt állítja, hogy a módosítások jóváhagyásához nincs szükség a tagországok kormányai általi új ratifikációs vitára. Ez lopakodás. A választott képviselők által folytatott nemzeti vita nélkül a nem választott WHO a jövőben az élet és halál feletti globális szuperhatalom lesz. Washington és a WHO szándékosan korlátozta a nyilvánosság részvételének folyamatát, hogy ezt keresztülvigye.

Egy de facto új törvény

A WHO végül az előírtaknak megfelelően közzétette az amerikai "módosításokat". A törléseket és az új kiegészítéseket is tartalmazza. A Biden-adminisztráció módosításai a WHO korábban a nemzeti kormányok számára a világjárványok elleni védekezésben, de minden más, a nemzeti "egészségügyhöz" kapcsolódó kérdésben is tanácsadói szerepet játszó szervezetet teljesen új hatáskörrel ruházzák fel, amely a WHO főigazgatója, most már Tedros Adhanom, döntése alapján felülbírálja a nemzeti egészségügyi ügynökségeket. Az amerikai Biden-kormányzat és a WHO összejátszottak egy teljesen új szerződés létrehozásán, amely minden egészségügyi döntést a nemzeti vagy helyi szintről Genfbe, Svájcba és a WHO-ba helyez át.

Jellemző a meglévő WHO-szerződés washingtoni módosításaira a 9. cikk. Az amerikai változtatás a WHO "kell" beillesztése és a "lehet" törlése: "Ha a részes állam 48 órán belül nem fogadja el az együttműködésre vonatkozó ajánlatot, a WHO...,. Ugyanebben a cikkben most törlésre kerül a "WHO együttműködési ajánlatát, figyelembe véve az érintett részes állam véleményét...". Mondjuk Németország vagy India, vagy az USA egészségügyi hatóságainak véleménye vagy megítélése lényegtelenné válik. A WHO képes lesz felülbírálni a nemzeti szakértőket és nemzetközi jogként diktálni a mandátumát minden jövőbeli világjárványra, valamint akár járványokra vagy akár helyi egészségügyi kérdésekre.

Ráadásul a javasolt új 12. cikkben, amely a "nemzetközi aggodalomra okot adó közegészségügyi vészhelyzet, regionális aggodalomra okot adó közegészségügyi vészhelyzet vagy köztes egészségügyi riasztás" meghatározásáról szól, a WHO vezetője - most Tedros az új 5 éves megbízatásában - egyedül dönthet a vészhelyzet kihirdetéséről, akár a tagállamok beleegyezése nélkül is. A WHO vezetője ezután konzultál az illetékes WHO "Vészhelyzeti Bizottságával" a gyermekbénulás, az ebola, a madárinfluenza, a COVID vagy bármi más, amit problémának nyilvánítanak. Röviden, ez a világ egyik legkorruptabb egészségügyi szervének globális diktatúrája a polgárok egészsége felett. A WHO adott sürgősségi bizottságának tagjait átláthatatlan eljárások alapján választják ki, és jellemzően - mint a jelenlegi, a gyermekbénulással foglalkozó bizottság esetében is - sok tag a Gates Alapítvány különböző fedőszerveihez, például a GAVI-hoz vagy a CEPI-hoz kötődik. A kiválasztási folyamat azonban teljesen átláthatatlan és a WHO-n belül zajlik.

Az új pandémiaszerződés egyéb hatáskörök mellett Tedrosnak és a WHO-nak felhatalmazást ad arra, hogy világszerte elrendelje az oltási útlevelek és a COVID oltások beadását. Egy globális oltási útlevél/digitális személyazonossági program létrehozásán dolgoznak. Az új "Pandémiaszerződés" értelmében, ha a WHO egészségügyi politikája miatt emberek szenvednek kárt, nincs felelősségre vonás. A WHO diplomáciai mentességet élvez.

Astrid Stuckelberger, a WHO korábbi vezető munkatársa és informátor, aki jelenleg a Genfi Egyetem Orvosi Karának Globális Egészségügyi Intézetének tudósa, megjegyezte: "ha az új Pandémiaszerződést a tagállamok elfogadják, "ez azt jelenti, hogy a WHO alkotmánya (a 9. cikkely szerint) elsőbbséget élvez az egyes országok alkotmányával szemben a természeti katasztrófák vagy világjárványok idején". Más szóval, a WHO diktálni fog más országoknak, nem pedig többé ajánlásokat fog tenni".

Ki a WHO?

Az új szabályok értelmében a WHO főigazgatójának lenne a végső hatalma, hogy meghatározhassa például, hogy mondjuk Brazíliának, Németországnak vagy az USA-nak sanghaji típusú pandémiás zárlatot kell-e elrendelnie, vagy bármilyen más intézkedést, amelyről ő dönt. Ez nem jó. Különösen akkor nem, ha a WHO vezetője, Tedros, aki Etiópia Tigray régiójából származik, a (Washington által akkoriban) terrorista marxista szervezet, a Tigray Népi Felszabadítási Front Politikai Hivatalának korábbi tagja. Nincs orvosi diplomája, a WHO főigazgatói történetében ő az első, aki nem rendelkezik ilyennel. Doktori fokozatot szerzett közösségi egészségügyből, ami egyértelműen egy homályos terület, és aligha orvosi képesítés egy globális egészségügyi cár számára. Publikált tudományos munkái között olyan címek szerepelnek, mint "A gátak hatása a malária terjedésére Tigray régióban". Állítólag a WHO legnagyobb magánadományozójának, Bill Gatesnek a támogatásával kapta meg 2017-ben a WHO állását.

A Tigray vezette diktatúra etiópiai egészségügyi minisztereként Tedros részt vett az országban 2006-ban, 2009-ben és 2011-ben kitört három nagy kolerajárvány botrányos eltussolásában. A Society for Disaster Medicine and Public Health által közzétett oknyomozó jelentés megállapította, hogy az egyik nagy kolerajárvány idején "annak ellenére, hogy laboratóriumi úton azonosították a V cholerae-t mint az akut vizes hasmenés (AWD) okozóját, az etiópiai kormány (Tedros) úgy döntött, hogy nem jelenti be a "kolerajárványt", mert félt a kereskedelmi embargókból és a turizmus csökkenéséből eredő gazdasági következményektől. Továbbá a kormány a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzatot (WHO) figyelmen kívül hagyva folyamatosan elutasította a kolerajárvány kihirdetését, és nagyrészt elutasította a nemzetközi segítséget."

Etiópiai egészségügyi, majd külügyminiszterként Tedrost az ország rivális törzsei, különösen az amharák elleni szisztematikus etnikai tisztogatással vádolták, megtagadta az ellenzék támogatóitól a Világbank és más országok élelmiszersegélyeit, valamint nepotizmussal és a kórházépítésre szánt nemzetközi pénzek kisebbségi pártjának politikai támogatására való felhasználásával vádolták. Ironikus módon ez éppen az ellentéte annak az új WHO-törvénynek, amelyet Tedros ma támogat. 2021. szeptember 22-én a Merkel vezette Németország ellenállás nélkül javasolta Tedrost újabb mandátumra.

WHO, Gates, GERM

A WHO legnagyobb adományozója (beleértve az ő GAVI-ját is), az önjelölt "globalista mindencár", Bill Gates, utalt arra, hogy mi vár ránk az új szabályok értelmében. Április 22-i blogbejegyzésében Gates szórakoztatóan javasol valamit a GERM - Global Epidemic Response and Mobilization-team - rövidítéssel. Ennek "olyan szakértők állandó szervezete lenne, akik teljes mértékben fizetve és felkészülve arra, hogy bármikor összehangolt választ adjanak egy veszélyes járvány kitörésére". Azt mondja, az ő modellje a Kitörés című hollywoodi film. "A csapat betegségfigyelő szakértői a potenciális járványkitöréseket keresnék. Ha egyszer észrevesznek egyet, a GERM-nek képesnek kellene lennie arra, hogy járványkitörést jelentsen be...". Ezt természetesen Tedros WHO-ja koordinálná: "A munkát a WHO koordinálná, az egyetlen csoport, amely globális hitelességet adhatna neki."

Egy disztópikus elképzelés arról, hogy mi történhetne, a jelenleg is zajló hamis "madárinfluenza" járvány, a H5N1, amely miatt világszerte több tízmillió csirkét kell elpusztítani, ha akár csak egy csirke is pozitív lesz a betegségre. A teszt ugyanaz a csalárd PCR teszt, amelyet a COVID-19 kimutatására használnak. Nemrégiben Dr. Robert Redfield, Trump CDC vezetője interjút adott, amelyben "megjósolta", hogy a madárinfluenza át fog ugrani az emberekre és rendkívül halálos lesz a közelgő "Nagy Pandémia" során, amelynek a COVID-19 csak a bemelegítése. Redfield egy 2022. márciusi interjúban kijelentette: "Azt hiszem, fel kell ismernünk - mindig is azt mondtam, hogy szerintem a COVID-járvány ébresztő volt. Nem hiszem, hogy ez a nagy világjárvány. Szerintem a nagy világjárvány még a jövőben lesz, és ez az ember számára a madárinfluenza világjárvány lesz. Jelentős, 10-50%-os halálozással fog járni. Ez nagy baj lesz." A WHO új diktatórikus jogköre alapján a WHO egy ilyen csalás miatt egészségügyi vészhelyzetet hirdethetne ki, függetlenül az ellenkező bizonyítékoktól.

F. William Engdahl stratégiai kockázati tanácsadó és előadó, a Princeton Egyetemen szerzett diplomát politikából, és bestseller-szerző az olajról és a geopolitikáról, kizárólag a New Eastern Outlook online magazinnak, ahol ez a történet eredetileg megjelent.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/egy-lopakodo-puccs-gates-big-pharma-globalis-egeszsegugyi-menetrendje