A CCHR erősen ajánlott annak megértéséhez, hogy a pszichiátria hamis tudománya milyen szerepet játszik az emberiség elnyomásában.

A Big Pharma és a pszichiátria természetesen ugyanannak az ellenségnek a két oldala, a gyógyszeripari bűnszövetkezet biztosítja a pszichiátria által az agy elleni biokémiai támadáshoz használt gyógyszereket.

Természetesen, mint tudjuk, ez biztosítja az ember ellenségei által az immunrendszer megbénítására használt, csapdába ejtett álvakcinákat is.

Ha a Big Pharma-t tekintjük az ember elleni biokémiai háború elsődleges fegyvergyártójának, jó lenne tudni, hogy ki a tulajdonosa, mert itt van a felelősség a biokémiai mészárlásért.

A végén ez egy maroknyi, névvel és arccal rendelkező emberre fog kiforrni.

Amint a cikk leírja, érdekes lesz az erőfeszítés, hogy ezeket a pszichopatákat felkutassuk.

 

 

Kik a befektetők? Kié a Big Pharma?

A gyógyszeripart, különösen a Big Pharma-t már régóta jövedelmező befektetési lehetőségként ismerik el azok számára, akik jelentős hozamot szeretnének elérni.

Kik tehát a befektetők? Kié a Big Pharma? Vannak olyan nevek, amelyek a bevétel alapján a Big Pharma öt legnagyobb vállalatának neve mellé felkerülhetnek? Itt a 2020-as bevételek szerint vannak rangsorolva:

  1. Johnson & Johnson - 56,1 milliárd dollár

  2. Pfizer - 51,75 milliárd dollár

  3. Roche - 49,23 milliárd dollár

  4. Novartis - 47,45 milliárd dollár

  5. Merck & Co. - 46,84 milliárd dollár

A válasz nem, a neveket nem lehet feltüntetni. Ezek tőzsdén jegyzett vállalatok, és a tulajdonjog megoszlik a részvényesek között. De természetesen nem minden részvényes egyenlő. A pénzügyi tőke világában léteznek olyan dolgok, mint a befektetési alapkezelő társaságok - úgynevezett intézményi befektetők. Ezek olyan nagyhatalmú szervezetek, amelyek olyan pénzügyi karokkal rendelkeznek, amelyekről nemzetállamok csak álmodni tudnának. Az egyik ilyen alapkezelő cég, a Blackrock több mint 10 billió dollárt kezel. Csak összehasonlításképpen: ez a világ négy legnagyobb országának 2021-es GDP (bruttó hazai termék) értéke.

1 United States $19.485 trillion
2 China $12.238 trillion
3 Japan $4.872 trillion
4 Germany $3.693 trillion

Ez azt mutatja, hogy 10 billió dollár hatalmas összeg.

A tulajdonlással kapcsolatos kérdés megválaszolása érdekében egy nemrégiben megjelent tanulmány az amerikai nagy gyógyszeripari vállalatokat vizsgálta. A jelentés a 2004-2014-es évekre összpontosítva (az adatok elérhetősége miatt) megállapította, hogy a nagy gyógyszeripari vállalatok a részvényeseiken keresztül erősen összekapcsolódtak egymással. Egy újságíró kérdéseire válaszolva a tanulmány szerzői megjegyezték:

"Az állami vállalatok egyre inkább néhány nagy intézményi befektető tulajdonában vannak, így arra számítottunk, hogy sok tulajdonosi kapcsolatot fogunk látni a vállalatok között - ami ennél meglepőbb volt, az a közös tulajdonlás nagyságrendje... gyakran azt találjuk, hogy egy vállalat több mint 50 százaléka olyan "közös" részvényesek tulajdonában van, akiknek a rivális gyógyszeripari vállalatokban is van részesedésük".

Ez nem illegális. Mindaddig, amíg az egyéni befektetők 10 százalék alatti részesedést tartanak, passzív befektetőnek minősülnek. Természetesen ez felveti a kérdést, hogy a gyakorlatban mennyire passzívak? A jelentés megjegyzi:

"A befektetők több cégben való részesedése az úgynevezett "közös tulajdont" eredményezi. ... 2014-ben például a három legnagyobb gyógyszeripari vállalat (Johnson & Johnson, Merck & Co és Pfizer) legnagyobb befektetője ugyanaz volt (BlackRock). Ez a szabály, nem a kivétel. E három gyógyszeripari vállalatnak más nagy intézményi befektetői is vannak, és így egymással, valamint számos más gyógyszeripari vállalattal is kapcsolatban állnak az úgynevezett "közös tulajdonosi kapcsolatok" révén.

 

 

Három intézményi befektető - nem azonnal felismerhető nevekkel: Blackrock, Vanguard és Statestreet - külön-külön kevesebb, mint 7%-os részesedéssel rendelkeznek bármelyik gyógyszeripari vállalatban, de együttesen közel 20%-ot birtokolnak. Ez a részesedés nagyon nagymértékben meghaladja bármely más részvényesét, és olyan mértékű befolyást biztosít számukra, amelyhez foghatót nem lehet elérni. Mivel számos hasonló gyógyszeripari vállalatban ilyen mértékű részesedéssel rendelkeznek, felmerül a kérdés: mekkora a befolyásuk? És mivel együttesen ők a legnagyobb részvényesek, nem ők a Big Pharma valódi arca?

Ha tágabban vizsgáljuk a márkás gyógyszergyártókon belüli tulajdoni viszonyokat, a jelentés megállapította, hogy a 2014-es 86 vezető márkás cég közül a BlackRock 79%-ban legalább 1%-os részesedéssel rendelkezik. Ezen cégek 53%-ában pedig 5% vagy annál is több. A jelentés megjegyzi:

"Ez elég ahhoz, hogy a BlackRock 2014-ben 14 vállalat legnagyobb részvényese legyen. Az is nyilvánvaló, hogy a márkacégek esetében az első öt legnagyobb közös tulajdonos kiléte alig változott (eltekintve attól, hogy a Barclays a fúzió miatt Blackrockká változott). A legnagyobb tulajdonosok a BlackRock (Barclays), a Fidelity Investments, a State Street Global, a Vanguard Group és a Wellington Management".

A Big Pharma mögött talán nincs egyetlen arc, de másrészt úgy tűnik, hogy nincs is ezernyi arc. Sokkal koncentráltabb, mint azt a tőzsdén jegyzett vállalatoktól várnánk.

A kérdés, ami ebből természetesen következik: kik tehát a fő részvényesei ezeknek az intézményi befektetőknek? A BlackRockot példaként véve kiderül, hogy a BlackRock 44%-a a Merill Lynch befektetési bank tulajdonában van. A fennmaradó részvényesek között a korábban említett intézményi befektetők nevei tűnnek fel (lásd alább): Maga a BlackRock, a State Street Global, a Vanguard Group és a Wellington Management. Tehát egymás tulajdonában vannak, ami még inkább kölcsönösen előnyös ösztönzők hálójába zárja őket: ha nekem jól megy, neked is jól megy, ha neked jól megy, nekem is jól megy. A piaci verseny gondolata meglehetősen névlegesnek tűnik az ilyen kölcsönös függőségek fényében.

 

 

forrás: Kié a BLACKROCK 2022-ben? | WallStreetZen

De kié a Merrill Lynch? A Merrill Lynchet 2008-ban vásárolta fel a Bank of America. Továbbmenve, ki a Bank of America tulajdonosa? A három legnagyobb intézményi részvényes... meglepetés, meglepetés: Berkshire Hathaway, Vanguard Group és BlackRock.

Ez egy pillantás volt arra, hogy kié a Big Pharma, és - mondhatnánk - kié azoké, akiké a Big Pharma. Végül is az egész eléggé körkörösnek tűnik. A legkevesebb, amit el lehet mondani, hogy ez nem egy teljesen átlátható üzleti struktúra. Minden szemlélődő kénytelen feltenni a kérdést: A befektetési cégek - a Big Pharma fő pénzügyi támogatói - átláthatatlan tömbjében találhatunk-e olyan ügynököket, akik a nyilvánosság érdekeit tartják szem előtt, amikor kiválasztják, hogy mely gyógyszeripari vállalatokat támogatják, és melyeket hagyják ki befektetési portfóliójukból? Íme egy emlékeztető a 2020-as bevételek alapján a legnagyobb öt gyógyszeripari vállalatról:

Johnson & Johnson - 56,1 milliárd dollár
Pfizer - 51,8 milliárd dollár
Roche - 49,2 milliárd dollár
Novartis - 47,5 milliárd dollár
Merck & Co. - 46,8 milliárd dollár

Ezt szem előtt tartva, itt találjuk a pszichotróp gyógyszerekkel kapcsolatos perek kronológiáját 2001-ig visszamenőleg. És ez csak a jéghegy csúcsa.