A tragikus agyvérzést szenvedett 49 éves amerikai szenátor teljesen be volt oltva és fel volt turbózva

A demokraták 50-50 százalékos többsége a szenátusban egy hajszálon függ, miután Ben Ray Luján szenátor (D-N.M.) agyvérzést szenvedett nem sokkal azután, hogy "beoltották" és "felturbózták" a Wuhan coronavírus (Covid-19) ellen.

Amikor Luján még jó egészségnek örvendett, a demokraták vezették a szenátust, Kamala Harris ál-"alelnökkel", aki a szavazategyenlőséget döntő szavazatot tartotta kezében. Most azonban, hogy Luján potenciálisan a szélén áll, a demokraták tehetetlenek, hacsak Luján nem tér vissza.

"Ez csak emlékeztet arra, hogy egy 50-50-50 arányú szenátusban bármilyen váratlan fejlemény kihívást jelenthet a demokrata frakció által osztott napirendünk továbbvitelében" - jelentette ki Chris Coons szenátor (D-Del.), hozzátéve, hogy nagyon optimista abban, hogy a 49 éves Luján teljesen felépül.

Amíg ez nem történik meg, addig a demokratáknak csak 49 aktív mandátumuk lesz a szenátusban plusz Harris, míg a republikánusok 50-et birtokolnak. Ez holtversenyt eredményez, ami valószínűleg jó dolog, hogy egyik párt se tudja átverni az amerikaiakat, legalábbis egy kis időre.

Luján bokasérülésének híre arra késztette a Kereskedelmi Bizottság demokratáit, hogy szinte azonnal visszavonjanak három jelölést, amelyekről szerdán kellett volna szavazni.

 

Egy segítőjük kifejtette, hogy a napirendet "át kell kalibrálni, hogy figyelembe vegyék, hogy az összes demokrata szavazatra szükség van ahhoz, hogy bizonyos jelöléseket előrébb lehessen vinni".

"Ó, te jó ég, ezt nem tudtam" - fejezte ki Dick Durbin szenátor (D-Ill.), a szenátus második számú demokrata képviselője, aki láthatóan nincs tisztában azzal, hogyan működnek a dolgok egy ilyen forgatókönyvben.

"Ó, te jó ég**" - fejezte ki Jon Tester szenátor (D-Mont.) is, ugyanolyan blaszfémikus szavakat használva, mint Durbin, amikor újságírók megkérdezték tőle, hogy mi fog történni ezután.

"Majd kiderül" - tette hozzá Tester. "Ezt nem tudtam, hűha".

Úgy tűnik, a kongresszus nem tud elég egészséges szenátort jelenlétben összehozni ahhoz, hogy bármiről is szavazzanak
Számos republikánus, köztük Mitt Romney utahi szenátor és John Hoeven észak-dakotai szenátor állítólag "karanténban" van, miután "pozitív" lett a Fauci influenza tesztje. John Thune dél-dakotai szenátor, a szenátus második számú republikánusa azt mondja, hogy a jövő héten várja vissza őket.

Arra a kérdésre, hogy Luján mikor térhet vissza a Capitoliumba, az irodája nem válaszolt azonnal a kérdésekre. Egy közleményben azonban kifejtették, hogy a demokraták Lujántól "teljes felépülést várnak".

A szenátusban a demokratáknak az elmúlt napokban meglehetősen nehéz dolgokról szavazniuk a járványtól való félelmek miatt. Egy másik szavazást a választásokkal kapcsolatos jogszabályokról, valamint a törvényhozás filibuster-eljárásának megváltoztatásáról szólót is el kellett halasztania Chuck Schumer New York-i szenátusi többségi vezetőnek, miután Brian Schatz hawaii szenátor pozitív lett a Fauci-baktériumra.

 

Az év elején a demokratáknak több szavazást is el kellett halasztaniuk, miután Tim Kaine virginiai szenátor állítólag 27 órán át rekedt az autójában, miközben megpróbált visszautazni Washingtonba egy hó- és jégviharban.

A jövő héten a szenátusban várhatóan mintegy 20 jelöltet fognak szavazásra bocsátani, akiket Schumer már fel is sorakoztatott. A GOP-sok távolléte miatt a demokraták még mindig megerősíthetik Joe Biden ál-"elnök" jelöltjeit.

Ha azonban az összes GOP-s szenátor végül mégis jelen lesz, akkor a demokratáknak republikánus segítségre lesz szükségük ahhoz, hogy bármelyik jelöltet megerősítsék.

A demokraták még mindig arra várnak, hogy Kína Joe megnevezze helyettesét Stephen Breyer bíró utódjának a Legfelsőbb Bíróságon. A demens főbeteg ígéretet tett arra, hogy február végéig kiválasztja az utódját, és ha ezt megteszi, akkor várhatóan legalább egy hónapig tart, amíg a szenátus eljut a végleges megerősítő szavazásra.

A cikk forrásai a következők:

Twitter.com

Yahoo.com

NaturalNews.com

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/a-tragikus-agyverzest-szenvedett-49-eves-amerikai-szenator-teljesen-be-volt-oltva