2018. május 10., csütörtök

Izraeli miniszter: Irán szinte összes szíriai katonai létesítményét felszámoltuk

http://www.atv.hu/kulfold/20180510-izraeli-kulugyminiszter-iran-szinte-osszes
2018.május 8: Hacsaknem az oroszok nem csendesítik le a helyzetet, az irániak állítólag ki lesznek füstölve Szíriából. Vagy az amerikai-angol-francia erök által, vagy pedig maguk az izraeliek mennek elébe a dolgoknak, s nem várják meg, míg az irániak megtámadják Izraelt. A helyzet rossz.
Izrael máris lövi Szíriát
https://index.hu/kulfold/2018/05/08/izrael_maris_lovi_sziriat/
Izraelben készenléti állapotot rendeltek el, megnyitották az óvóhelyeket
https://444.hu/2018/05/08/izraelben-keszenleti-allapotot-rendeltek-el.meghnyitottak-az-ovohelyeket
Bekövetkezett: Trump felmondja az iráni atomalkut
https://444.hu/2018/05/08/bekovetkezett-trump-felmondja-az-irani atomalkut-



Merkel:
Európának már nincs szüksége amerikai katonai jelenlétre

Angela Merkel német kancellár szerint az Egyesült Államok már nem védelmezi Európát, emiatt az Európai Unió saját kezében kell vegye sorsának alakítását. Az Európai Bizottság elnöke szintén ezen véleményének adott hangot.
Miután az európai országok nem tudták megakadályozni, hogy az Egyesült Államok felmondjon egy fontos nemzetközi szerződést – ezzel súlyosan sértve az európai érdekeket -, Angela Merkel német kancellár arról beszélt, hogy az amerikaiak már nem védelmezik az európai érdeket, ezért Európa saját kezébe kell vegye sorsának formálását.
“Már nem támaszkodhatunk arra, hogy az Egyesült Államok egyszerűen megvéd minket. Ehelyett Európa saját kézbe kell vegye saját sorsának formálását. Ez a jövő feladata” – mondta.
Merkel kijelentését megelőzően az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker is olyan kijelentéseket tett, miszerint az Egyesült Államok hosszú távon elveszíti globális befolyását. Juncker elmondása szerint Európa kellene átvegye azt a vezető szerepet a világpolitikában, amit eddig az Egyesült Államok töltött be.
Donad Trump amerikai elnök kedden jelentette be, hogy az USA felmondja azt az egyezményt, amit a világhatalmak sokéves tárgyalássorozat után kötöttek az iráni atomprogram ellenőrzés alá vonásáról. Korábban számos európai ország vezetője közölte egyértelműen, hogy az iráni atomprogram-egyezmény fenntartása európai érdek.

http://www.hidfo.ru/2018/05/merkel-europanak-mar-nincs-szuksege-amerikai-katonai-jelenletre/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése