A transzatlanti kapcsolatok erősítése helyett Oroszországgal kezdene kiterjedt gazdasági és katonai együttműködést az Alternatíva Németországnak párt parlamenti képviselője. Az AfD az elhúzódó kormányválság során Németország második legnagyobb pártjává vált.
Dr. Anton Friesen, az Aternatíva Németországnak párt parlamenti képviselője a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozott az orosz elnökválasztások másnapján, Vlagyimir Putyin újraválasztásával kapcsolatban. Elmondása szerint a nyugati vezetők nem fogják elfogadni az orosz választások eredményét, de ez egy előre meghatározott állásfoglalás, amit attól függetlenül hangoztatnak, hogy a gyakorlatban mi történik az orosz választáson.
Ugyanakkor, Friesen kifejtette, hogy a német vezetők és a német nép álláspontja Oroszországgal kapcsolatban egészen eltérő; a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a német lakosság abszolút többsége békés kapcsolatokat és kiterjedtebb együttműködést akar Oroszországgal. Ennél fogva, az AfD politikusainak képviselőként az a feladata, hogy utóbbi álláspontot képviseljék. Friesen elsősorban a gazdasági együttműködést fonná szorosabbra Oroszországgal, de emellett felvázolta egy új európai biztonsági rendszer elképzelését, melyben Oroszország is részt vehetne.
Az AfD elképzelése szerint Európának egy új biztonsági egyezményre van szüksége; ennek részeként egyesítenék az európai országok légvédelmi rendszereit, és egy ilyen egyezmény keretein belül Oroszország is részt vehetne Európa védelmében.
A politikus emellett kifejtette, hogy meg kell vitatni a teljes vízummentesség lehetőségét, majd idővel az Európai Unió szabadkereskedelmi egyezményt kellene kössön az Eurázsiai Gazdasági Unióval.
Az Alternatíva Németországnak párt a friss közvélemény-kutatások szerint Németország második legnagyobb pártja. Bár a szövetségi választásokon első alkalommal jutottak be a parlamentbe, az a tény, hogy Angela Merkel és szövetségesei a választások után fél éven át képtelenek voltak a kormányalakításra, az AfD jelentős megerősödéséhez vezetett – ennek eredményeként támogatottságuk meghaladta a Szociáldemokrata Pártét, ami korábban Németország második legnagyobb pártja volt.

http://www.hidfo.ru/2018/03/oroszorszaggal-kozos-legvedelmi-rendszert-javasol-egy-nemet-parlamenti-kepviselo/