2018. március 6., kedd

Merkel-ellenes tüntetések zajlanak Németországban


Újabb utcai összecsapások történtek Németországban a folyamatban lévő jobboldali és antifasiszta tüntetéseken. Az országban szeptember óta zavart politikai helyzet van, amiért a választások eredményeként nem tudott új kormány alakulni.
Hétfő délután Hamburgban – a rendőrségi adatok szerint – néhány százan tüntettek Angela Merkel bevándorláspolitikája ellen. A tüntetésről készült videofelvételeken “Merkelnek mennie kell” és hasonló feliratú plakátok láthatóak, emellett többek hangot adnak nemtetszésüknek, de azt is ráírják a plakátra, hogy “nem vagyok náci”.
A tüntetők közül sokan azt kifogásolják, hogy Németországban ma nem lehet tüntetni a tömeges bevándorlás ellen erős rendőri biztosítás nélkül. Mint kiderült, a Merkel elleni tüntetések folyamatosan zajlanak, de a liberális média megpróbálja elhallgatni ezeket az eseményeket.
A múlt hét folyamán számos szélsőbaloldali ellentüntetés is történt. Egy Merkel-ellenes tüntetés során több mint ezer antifasiszta ellentüntető gyülekezett, közülük többen rátámadtak a bevándorlásellenes tüntetőkre. A rendőrség egy embert letartóztatott.
http://www.hidfo.ru/2018/03/merkel-ellenes-tuntetesek-zajlanak-nemetorszagban/



Az erőszak gátolja a bevándorlásellenes tüntetéseket Németországban


Hamburgban néhány száz fő tüntetett Angela Merkel újrabeiktatása ellen. Eközben antifasiszta tüntetések is zajlottak, és zavargást folytatnak a kurdok. A bevándorlásellenes tüntetésekre négyszeres létszámban gyülekeznek ellentüntetők.
Mintegy 250 tüntető gyűlt össze Hamburgban hétfő éjjel egy Angela Merkel migrációs politikája elleni tüntetésre – áll a NDR.de beszámolójában. A tüntetők “Merkelnek távoznia kell” plakátokat vittek magukkal, és a multikulturalizmus, a kancellár bevándorláspolitikája ellen szólaltak fel. Az ellentüntetésre azonban több mint ezer fő érkezett, köztük több, erőszakos bűncselekmények elkövetéséről ismert szélsőbaloldali csoport tagjai.
Németországban február óta folyamatosan zajlanak Merkel-ellenes tüntetések, ám ezeken rendszerint alig néhány száz fő jelenik meg, és a többszörös létszámmal gyülekező ellentüntetések tagjai gyakran rátámadnak a bevándorlásellenes tüntetőkre.
Az Európai Unió mindeddig nem fejezte ki tiltakozását azzal kapcsolatban, hogy egy uniós tagállamban a választók amiatt ne merjenek élni gyülekezési jogukkal, mert tartaniuk kell attól, hogy a részvétellel saját testi épségüket kockáztatják. Érdemes elgondolkozni azon, ugyanilyen tétlenül néznék-e az uniós hivatalok, ha a bevándorláspárti tüntetők gyülekezési joga sérülne ugyanilyen módon.
http://www.hidfo.ru/2018/03/az-eroszak-gatolja-a-bevandorlasellenes-tunteteseket-nemetorszagban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése