Tavaly június óta George Soros több mint 400000 fontot küldött brit civil szervezeteknek arra a célra, hogy megváltoztassák a britek véleményét az Európai Unióból kilépéssel kapcsolatban.
George Soros, a Nyílt Társadalom Alapítványok alapítója egy brit lapnak nyilatkozva beismerte, hogy több mint 400000 font támogatást küldött az Egyesült Királyságban működő civil szervezeteknek abból a célból, hogy megváltoztassa az emberek véleményét az Európai Unióból kilépéssel kapcsolatban. Soros a Daily Mailnek nyilatkozva vasárnap nyíltan megvédte azon álláspontját, hogy szerinte az EU-ból kilépés rossz döntés a tagállam számára, és emiatt vissza akarja fordítani ezt a folyamatot.
“Ez a folyamat barátból ellenséggé változtatja Nagy-Britanniát és Európát, legalábbis az átmeneti időszakban minden bizonnyal. A népszavazás előtt Nagy-Britannia gazdaságilag jobb helyzetben volt, mint Európa többi része. De ez most megváltozott, a kontinentális hatalmak megerősödnek, Nagy-Britannia pedig lemarad” – mondta.
A múlt hét folyamán Mark Malloch-Brown, a Best for Britain kampánycsoport elnöke kjelentette, hogy a Soros-alapítványok jelentős összeggel támogatták az EU-tagság megtartását népszerűsítő tevékenységüket. Elmondása szerint az amerikai milliárdos 400000 fonttal (több mint 140 millió forint) támogatta az EU-párti véleményformálást.
Soros nemrég a Davosban tartott világgazdasági fórumon is nyíltan kijelentette, hogy támogatja a brit EU-tagság megtartását. Elmondása szerint ő azt akarja, hogy az Egyesült Királyság a Európai Unió tagállama maradjon, vagy később újra csatlakozzon.
Az Egyesült Királyság 2016 júniusában tartott népszavazást az Európai Unióból kilépésről. A szavazás során a brit választópolgárok 52%-a a kilépés mellett döntött.

http://www.hidfo.ru/2018/02/beismerte-meg-akarta-valtoztatni-a-nepszavazas-eredmenyet/