Hétezer kurd bevándorló vonult utcára Németországban, miután a török fegyveres erők újabb beavatkozást indítottak Szíriában.
Hétezer kurd migráns tüntetett Köln utcáin, miután Törökország újabb katonai beavatkozást indított Szíriában. Kölnben él Németország legnagyobb kurd közössége, a tömegdemonstrációra húszezer embert vártak – áll a DPA hírügynökség beszámolójában.
A török fegyveres erők január 20-án indítottak offenzívát egy kurd többség által lakott szíriai város, Afrin területén, ami világszerte heves ellenállást váltott ki a kurd közösségek körében. A Kölnben kezdődő tüntetést a rendőrség nagy erővel biztosította, hogy megakadályozza a különböző közel-keleti kisebbségek közti utcai harcokat a német városban.


A Deutsche Welle beszámolója szerint tömegoszlatásra került sor, amikor a rendőrök “militáns tartalmú” transzparenseket láttak a tömegben, emellett a tüntetők ismét egy terrorista vezető arcképét emelték a magasba.
Törökország azt követően indította meg a január 20-i hadmozdulatot, hogy az Egyesült Államok hivatalosan is bejelentette egy új “határvédelmi erő” kiképzését, ami a Szíriai Demokratikus Erők és egy Törökországban terrorszervezetként nyilvántartott csoport, a Kurdisztáni Munkáspárt tagjaiból áll.
Recep Tayyip Erdogan török államfő azzal indokolta a katonai beavatkozás szükségességét, hogy “megvédje az ország határait egy “terrorista hadseregtől”.


http://www.hidfo.ru/2018/01/hetezer-migrans-tuntetett-kolnben/