2017. augusztus 28., hétfő

Zeman: a menekült terroristák fenyegetést jelentenek Európára


A cseh elnök szerint Bosznia-Hercegovina területén telepedhetnek le a terroristák, akik a vereség miatt elmenekültek Irakból és Szíriából.
Milos Zeman cseh köztársasági elnök vasárnap aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az Iszlám Állam terroristacsoport (Daes) veresége Irakban és Szíriában azzal járhat, hogy a még életben maradt fanatikusok a bevándorlási hullámokkal Európába érkezve a Balkánon telepednek meg.
“Az iraki és szíriai vereség után az iszlamisták megtelepedhetnek Afganisztánban, ahol nagy esélyük van a sikerre. De jelen van az a fenyegetés is, hogy a menekülő terroristák központot alakítanak ki itt, Európában. Bosznia egy ilyen központ lehet, egyrészt nemzetiségi összetétele miatt, másrészt, mert a Daes fekete zászlaja már így is számos boszniai városban és faluban fel lett vonva” – mondta Zeman a Blesk hírügynökségnek nyilatkozva.
A cseh elnök szerint, amennyiben az Irakból és Szíriából menekült terroristák Boszniában telepednek meg, szükségessé válik, hogy Európa nyomást gyakoroljon a helyi hatóságokra a kérdés rendezése érdekében.
Zeman szerint az újabb fenyegetés kezelése érdekében az európai országoknak könyörtelenül deportálniuk kell minden olyan személyt, akivel kapcsolatban felmerülhet, hogy terrorszervezet befolyása alatt áll.

http://www.hidfo.ru/2017/08/zeman-a-menekult-terroristak-fenyegetest-jelentenek-europara/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése