…”Aki ismeri a németeket, az eddig is ezt mondta; “kis türelem – a németek, ha eljön az ideje, rövid időn belül megszervezik az ellenállást, – méghozzá német módon.”…

Németországi kollégánk információi szerint, egyre komolyabbra fordulnak a tiltakozások a nagyszámú migráns befogadása miatt Németországban. Ebben élen járnak a keleti területek (volt Kelet-Németország, DDR), lakosai, ahol Lipcsében, Drezdában és más keleti településeken egyre inkább kezd kibontakozni a népi ellenállás a migránsbarát (vagyis muszlimbarát), német politika és politikusok ellen.
Kollégánk szerint a népi felkelők egyre komolyabban fenyegetik fizikailag is a politikusokat, autókat gyújtottak fel, tüntetést szerveznek és tartanak a polgármesterek házai előtt, a migránsok befogadása ellen.
A hivatalos német propaganda pedig természetesen elővette a náci kártyát, s kijelentették, hogy a népi ellenállást teljes egészében a neonácik csinálják.
Pedig az ellenállók jelszava a; “Mi vagyunk a nép!” – ugyanaz, amivel elindították a két Németország “egyesítését”.
Egyelőre “még csak” egy halott van, – de nagy a valószínűsége annak, hogy lesz még több is.
“Mindegyik politikus hazaáruló – skandálják a népi ellenállók, a politikusok közül pedig egyre többen kezdenek el rettegni a nép haragjától.
Többen közülük a háttérbe vonulnak, az igazságügyminisztert kifütyülték egy gyűlésen, sőt szó szerint elzavarták onnan, kétségbeesett menekülésre késztetvén a politikust.
Mindeközben a hivatalos “német” politika a “demokráciát” félti.
Míg az ellenállás egyre erősebb lesz, addig az állami cenzúra keményen blokkolja azokat az információkat, amelyek az igazságot tennék közzé.
“Az állami cenzúra megóv téged a realitástól” – s élen Heiko Maas, az “igazságügyminiszter”. – Ez az ellenállók másik jelszava. – Ha Merkel a választási kampány során bárhova elmegy, kórusban kiáltják: “Hau ab!” (Tünj el!”).
Magyarországon sokan kritizálták az utóbbi időben a német embereket, mondván, hogy teszefoszák, s bárki, bármit megtehet velük. Ám úgy tűnik, hogy ők most teljes egészében megcáfolják ezt a róluk kialakult negatív képet. Aki ismeri a németeket, az eddig is ezt mondta; “kis türelem – a németek, ha eljön az ideje, rövid időn belül megszervezik az ellenállást, – méghozzá német módon.”
Az események folyásában, s hangulatában rengeteg hasonlóság fedezhető fel azzal a történelmi időszakkal, aminek következtében aztán a két Németországot egyesíteni kellett, a német nép erős nyomásának következtében.
Kollégánk meglátása szerint a német politikának nincs semmi ereje arra, hogy ezt a kezdődő társadalmi válságot megakadályozza, s a helyzet ezek után csak súlyosbodni fog.

Claymore, Júlia – SzRTI
(A fotók, illusztrációk)