A Finnországban történt késeléses merénylet első számú gyanúsítottja egy 18 éves marokkói menedékkérő.
A Turku (Finnország) területén történt késeléses merénylet első számú gyanúsítottja menedékkérőként érkezett az országba – derült ki a finn közszolgálati média rendőrségi forrásokra hivatkozó beszámolójából.
Pénteken két embert gyilkoltak meg és nyolc másik személy megsebesült Turku piacterén. Az Yle rádió elmondása szerint az első számú gyanúsított egy 18 éves marokkói menedékkérő, aki tavaly érkezett Finnországba. Az elkövető kizárólag nőket szemelt ki áldozatának, a nyolc másik személy – főként férfiak – az áldozatok segítségére siettek, eközben sérültek meg.
Korábban a finn nyomozóhivatal közleményében az állt, a késeléses merénylet kapcsán négy másik személyt is letartóztattak, akikről feltételezik, hogy közük lehetett a gyilkosság kiterveléséhez.

http://www.hidfo.ru/2017/08/menedekjogot-kert-hogy-finneket-keselhessen/



Csatlakozni akart a terrorszervezethez a marokkói késes migráns

Abderrahman Mechkah, a Finnországban késes merényletet elkövető menedékkérő csatlakozni akart az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez.
Csatlakozni akart az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez az a marokkói menedékkérő, aki Finnországban civilekre támadt és több embert megkéselt.
Az Yle hírügynökség keddi beszámolójából kiderült, hogy Mechkah az okostelefonján radikális muszlim vezetők prédikációit hallgatta, és korábban az őt befogadó menekültközpont is értesítette már a hatóságokat a marokkói fiatal erőszakos, fenyegető viselkedéséről.
Abderrahman Mechkah
A marokkói menedékkérő pénteken két embert meggyilkolt és nyolc másik személyt megsebesített Turku piacterén.
Mechkah tavaly érkezett Finnországba. A gyilkosság után kiadott rendőrségi közlemény szerint menedékjogot kért, de a hatóságoknak hamis adatokat adott meg nevére és életkorára vonatkozóan.

http://www.hidfo.ru/2017/08/csatlakozni-akart-a-terrorszervezethez-a-marokkoi-keses-migrans/