A Migration Aid nevű szervezet migránsfalvakat akar létrehozni Magyarországon. Az újabb etnikai kisebbség betelepítése kifizetődő lehet; kitartóan lehetne követelni a különféle jogaik tiszteletben tartását, és nagyon sok aktivista megélhetését biztosítaná az ennek során befolyt anyagi támogatás.
Egy osztrák vállalkozó támogatásával migránsokat akar betelepíteni Magyarországra a Migration Aid nevű, átláthatatlan működésű civil szervezet – derült ki a Magyar Idők beszámolójából. A lap azt írja, a jogvédők több magyarországi településen is ingatlanok felvásárlását tervezték, hogy azokat az országba érkező migránsoknak adják.
“Menekülteket költöztetne Keszthely határába a Migration Aid (migaid). A szervezet közösségi oldala szerint aktivistáik pénteken indulnak a Balaton-parti városba, hogy előkészítsék a terepet a tranzitzónákból érkező menedékkérők fogadására. […] korábban budapesti ingatlanok megszerzését tervezték a Migration Aid-esek. Egy-egy 300-400 négyzetméteres épület átmeneti otthona lehetne néhány családnak is, amelyeknek a vámosszabadi vagy kiskunhalasi menekülttábort el kell hagyniuk” – írták.
Aktivisták menedéket építenek az azóta már felszámolt Calais “Dzsungel” migráns-táborban (Franciaország).
A beszámolóból kiderül; az átláthatatlan működésű civil szervezet rá akarja bírni a migránsokat, hogy Magyarországon maradjanak. Bár az országba érkező egyre kevesebb “menekült” rendszerint tovább akar utazni valamelyik nyugati országba, a Migration Aid a lakhatás biztosításával gondoskodna arról, hogy Magyarországon maradjanak.
“Mint arról korábban beszámoltunk, a szervezettől származik a migránsfalvak létrehozásának gondolata is. Az ötletet a Migration Aid, illetve a hozzá kapcsolódó Sirius.Help csoport 2015 óta népszerűsíti Magyarországon” – írták.
A beszámolóból az is kiderült, hogy mindezt miért teszik: a jogvédő csoportnak alig két év alatt százmilliós bevételt hozott a migránsokkal foglalkozás. Sokan kisebb adományokkal támogatják a civil szervezetet, mert azt gondolják, hogy a szervezet önzetlenségből segít a rászorulókon. A Magyar Idők azonban azt írja, a csoportot külföldi vállalkozók is támogatják.
Befektetési szempontból mindenféleképpen figyelemre méltó lehet egy olyan szervezet, aminek a tevékenysége százmilliós bevételt hoz.
A Magyar Idők szerint a szervezetnek “50-100 millió forint bevétele is származhatott, amióta 2015. június 29-én megkezdte működését a Keleti pályaudvarnál.”
Annak okán, hogy a migránsokkal foglalkozás százmilliós bevételt hoz, az aktivisták számára – és támogatóiknak – hosszú távon kifizetődő lehet, ha a migránsok nem csak átmenetileg tartózkodnak Magyarországon, hanem le is telepednek. Egy újabb etnikai kisebbség letelepedése több évtizedre munkával látná el a migránsok jogvédelmével foglalkozó szubkultúra tagjait; idővel akár az eritreai, szomáliai kisebbség diszkriminációja, szegregáltsága ellen is lehetne tiltakozni százmilliókért.
Ráadásul, a migránsfalvak nem megfelelő életkörülményei okán szervezhető kormányellenes tüntetés még ígéretesebb vállalkozásnak tűnik: egy ilyen témával már nem csak a migránsbizniszben utazóktól, hanem a kormányellenes szervezeteket támogatóktól is le lehetne akasztani nagyobb összegeket. A migránsjogvédő szubkultúra tagjai pedig hosszú távon megélhetnének ebből a problémából – hiszen ki ne sajnálná a csillogó szemű, látványosan éhező, szomjazó, nyomorban élő “egzotikus” kisgyermekeket, akiknek egyetlen bűne, hogy Magyarországon, egy szegregált migránsfaluban születtek? Addigra biztos mindenki elfelejtené, hogy a szüleiket egy külföldről finanszírozott civil szervezet beszélte rá a letelepedésre.

http://www.hidfo.ru/2017/08/a-migransoktol-remelnek-hosszu-tavu-megelhetest-a-jogvedok/