Franciaországban dühödt tüntetők az éj leple alatt falat építettek egy hotelépület köré, ahol a kormány a helyi lakosok megkérdezése nélkül akar menekülteket elszállásolni.
Egy dél-franciaországi település, Séméac lakosai falat építettek egy használaton kívüli hotelépület köré, mert a kormány azt tervezi, hogy ott menekülteket fog elszállásolni, de erről nem folytatott előzetes egyeztetést a menekültközpont létesítésében közvetlenül érintett helyiekkel. A Formula 1 hotel épülete köré a feltűnést kerülve, egyetlen éjszaka alatt építettek téglafalat a tiltakozó állampolgárok.
Az AFP hírügynökség kérésére a tüntetők nem nyilatkozhattak őszintén, mert véleménynyilvánításra csak a politikai korrektség keretein belül van lehetőségük. Emiatt azt mondták, nem is a migránsok befogadása ellen tiltakoznak, csak az ellen, hogy a kormány erről nem kérdezte meg őket.
“Nem ellenezzük a migránsok befogadását – de figyelembe kell venniük az állampolgárok véleményét” – mondta egy az AFP hírügynökségnek nyilatkozó tüntető, aki tartott attól, hogy a migránsbefogadó-központ ellenzése miatt rasszistának bélyegzik.
A tüntetők azzal vádolják a kormányt, hogy titokban a megkérdezésük nélkül 85 migránst akar elhelyezni a használaton kívüli hotelépületben. A helyiek azonban aggódnak amiatt, hogy a migránsok nem fognak tudni beilleszkedni, hiszen a helyi iskolák és más szociális szolgáltatások nem elérhetőek a francia nyelven egyelőre nem tudó, állampolgársággal nem rendelkező migránsok számára.
Séméac egy közel ötezer fős település, és itt található a francia kormány által megvásárolt 62 hotel egyike, ahol a Calaisból és Párizsból elküldött migránsokat akarják elszállásolni.
A francia hatóságok ebben a hónapban több mint 2500 migránst “evakuáltak” egy közeli átmeneti menekülttáborból. Májusban újabb 1600 főt küldtek el egy másik táborból, a kormány tervei szerint a 2018-as évben sokan közülük állandó lakhelyet is kaphatnak. Idén összesen 85 ezer ember kért menedékjogot Franciaországban, többségük Szudánból, Afganisztánból és Albániából érkezett.

http://www.hidfo.ru/2017/07/falat-epitenek-a-migransok-kore-a-duhodt-franciak/