A radikális atlantista párt vezetője tegnap arról beszélt, hogy pártja egyik hosszú távú célkitűzése a magyar állam felszámolása. A DK programját egyelőre nem kezelik államellenes szervezkedésként a hatóságok.
A Demokratikus Koalíció hosszabb távon Európai Egyesült Államokat akar. A következő választáson Orbán Viktor és Európa között kell választani. (…) Régi ellentét ez, István és Koppány konfliktusa” mondta a pártvezető tegnapi, gödöllői lakossági fórumán, arra utalva, hogy pártja egy európai államalapítást sürget, az ellenkezők pedig a felnégyelt Koppány sorsára kell jussanak.
A Demokratikus Koalíció vezetői korábban számos alkalommal egyértelművé tették, hogy támogatják az Európai Egyesült Államok létrehozását. A párt rendszerint nem is fogalmaz meg belpolitikai válaszokat Magyarország problémáira, ehelyett minden belföldi problémát külföldi hatóságok – pl. uniós intézmények – bevonásával akar megoldani.
Az Európai Egyesült Államok egy olyan kezdeményezés, mely szerint a korábban az Európai Unióhoz csatlakozott országok minden állami jogkört át kellene adjanak egy összeurópai kormánynak. Az EEÁ létrehozásának fő érveként rendszerint olyan ígéretek hangzanak el, melyeket már az uniós csatlakozáskor is ígérgettek, de már akkor sem kaptuk meg – pl. munkahelyeket teremtene, növekednének a bérek.
Mivel az EEÁ létrehozása az európai integráció további mélyítését jelenti, az Európai Egyesült Államok létrehozását szolgálja minden olyan kezdeményezés, ami magyar kormányzati döntés alapján a magyar hatóságok által hozott intézkedések helyett összeurópai választ sürget egy magyarországi probléma megoldására.

http://www.hidfo.ru/2017/05/gyurcsany-szerint-hosszu-tavon-a-magyar-allamisag-megszuntetese-a-cel/