Behívatták az amerikai és a német követségek ideiglenes ügyvivőit a Soros György egyetemét támogató külföldi megnyilvánulások miatt. Simicska sajtónyilatkozatai az RTL-t védik, pedig aki az RTL reklámjait figyelemmel kíséri, már hónapokkal a CEU-ügy kezdete előtt tudhatta, hogy a hibrid forradalom nemsokára folytatódik.
Bekérette mára a magyar külügyminisztérium a német és az amerikai nagykövetségek ideiglenes ügyvivőit, hogy tisztázzák a felsőoktatási törvény módosítása körüli helyzetet – írja az Origo. A Külgazdasági és Külügyminisztérium keddi közleménye hangsúlyozta; Magyarországon minden felsőoktatási intézménynek be kell tartania a rá vonatkozó szabályokat, és ugyanezt várják el az USA és Németország által támogatott egyetemtől is.
Az Országgyűlés tegnap elfogadta a felsőoktatási törvény módosítását, miszerint a jövőben akkor működhet külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének támogatásáról államközi szerződést kötnek. A törvénymódosítást számos ország ellenezte, köztük a leghangosabban az USA és Németország, ahol magas rangú vezetők fejezték ki támogatásukat Soros György egyeteme iránt.
A németek azonban nem csak nem csak a tiltakozás miatt lehetnek érintettek a CEU-ügyben: Simicska Lajos tegnap látványos médianyilatkozattal próbálta immunizálni az RTL Klubot az azt érő esetleges kormányzati támadásokkal szemben. Az atlantista milliárdos sajtónyilatkozatát követően, amennyiben az RTL Klubot bármilyen szankció éri a hatóságok részéről, az emberek azt fogják gondolni, hogy a kormány orosz segítséggel akarja felszámolni a TV-csatornát – hiszen Simicska Lajos előre megmondta, hogy az RTL-t támadni fogják.
Az RTL Klub azonban érintőlegesen valóban a CEU-ügy kapcsán is célkeresztbe kerülhet: a német tulajdonú TV-csatorna januárban kezdett feltűnő rendszerességgel játszani egy reklámot, melynek szövege igen lényegre törő: „a hibrid forradalom folytatódik”. Természetesen ennek semmi köze a politikához – egy autóreklámról van szó -, a csatornát pedig nem az oroszok üzemeltetik, ezért aligha valószínű, hogy az utóbbi egy évben oly gyakran nyilatkozó titkosszolgálati szakértők ebből is botrányt csinálnak.
A „hibrid forradalom folytatódik” szövegű reklám azonban autóreklámként is más kontextusba helyeződik, amikor azt látni, hogy frekventált bejátszását követően heteken belül újra sokezres kormányellenes demonstrációk vannak Budapesten (politikai nyomásgyakorlás), az ellenőrizetlen működésű Facebook-csoportok hídlezárásokat terveznek és ezzel egy időben BKV-sztrájk kezdődik (infrastruktúra megbénítása), a nagykövetségek egy törvénytervezet ellen tiltakoznak, a Facebook kormánypárti sajtóorgánumot tilt le, és a főbb nyugati sajtóorgánumok címlapjain egy magyar belügy kapcsán jelennek meg éles kritikák.
A hibrid háború – negyedik generációs hadviselés – a hadviselésnek olyan módja, ami közvetlen katonai erő nélkül, azaz külföldről pénzelt politikai pártok, civil szervezetek, szélsőséges aktivista csoportok, a modern közösségi média és számos egyéb módszer – pl. hackertámadások, infrastruktúra túlterhelése, tőzsdemanipuláció – segítségével teszi lehetővé egy ország kormányának megdöntését. Ilyen, az infrastruktúra túlterhelését célzó lépések például a tömeges bevándorlás, vagy a tömegközlekedés megbénítását célzó megmozdulások.


http://www.hidfo.ru/2017/04/a-nemeteknek-is-koze-lehet-a-budapesten-kezdodo-tuntetesekhez/Hihetetlen!
Előkerült az uniós zászló a kormányellenes tüntetésen

A Kossuth-téren gyülekező tömegben az unalomig ismételt frázisok kerültek elő: európai uniós zászló, korrupció, Orbán és Putyin mondjon le. Nem igazán szükséges megtekinteni a tudósításokat ahhoz, hogy tudni lehessen, mit skandál a tömeg és milyen transzparenseket lobogtatnak; a tüntetés külföldi szervezői a szokványos sablonból dolgoznak.
Több ezer megtévesztett ember gyűlt össze Budapesten az Országgyűlés épülete előtt, miután a törvényhozók megszavazták a felsőoktatási törvénynek az amerikai külügyminisztérium által kifogásolt módosítását. A kormánypolitikusok szerint is külföldi titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkező Index.hu élőben közvetíti az eseményeket a Kossuth-térről; tudósítóik már alig várják, hogy a nyugati sajtóban is jól mutató összecsapások kezdődjenek, hogy ezáltal az emberi jogi szervezetek is rákezdhessenek a megszokott monológra.
Az országgyűlés kedd reggel tartott vitát, kora délután pedig a képviselők többsége megszavazta a nem-európai oktatási intézmények működését szabályozó törvénymódosítást. Bár a felsőoktatási törvény jelenlegi formájában sem korlátozza az európai oktatási intézmények magyarországi működését, a tüntetők valamilyen érthetetlen módon azt skandálják, hogy „Európa, Európa”.
Ha igazán a mai törvénymódosításról szólna ez a tüntetés, azt skandálnák, hogy „Amerika, Amerika” (mert a törvénymódosítás az amerikai egyetemek esetében írja elő az államközi szerződés megkötését, európaiak esetében nem), de ez a tüntetés nem a mai törvénymódosításról szól, hanem kormányellenes aktivisták minden áron való utcára hívásáról.


A Kossuth-téren gyülekező tömegben az unalomig ismételt frázisok kerültek elő: európai uniós zászló, korrupció, Orbán és Putyin mondjon le. Nem igazán szükséges megtekinteni a tudósításokat ahhoz, hogy tudni lehessen, mit skandál a tömeg és milyen transzparenseket lobogtatnak; a tüntetés külföldi szervezői a szokványos sablonból dolgoznak. A parlament épülete előtt rengeteg a külföldi állampolgár, a megvezetett magyar fiatalok pedig egy sokmilliós tandíjért 80%-ban külföldi diákokat oktató iskoláért tüntetnek.
Az Index.hu cikke folyamatosan frissül, a Soros-pénzből működő szervezetek mára kiadták a jelentéseket, hogy Magyarországon középkori szintre esett vissza a demokrácia. Amelyik nem adta ki, az holnapra minden bizonnyal elkészül vele. A Facebook nem tiltotta le a tüntetést szervező csoportokat, annak ellenére, hogy a komment-áradat tekintélyes része erőszakos cselekmények előkészületeire utal. A történtek kapcsán érdemes felidézni a demokrácia és szólásszabadság magyarországi képviselőinek ide illő mondását: „lehet tüntetni – idővel majd megunják és hazamennek”.

http://www.hidfo.ru/2017/04/hihetetlen-elokerult-az-unios-zaszlo-a-kormanyellenes-tuntetesen/