A német kormány olyan ajánlásokat tett a szövetségi bűnüldöző szervek számára, ami lehetővé tenné, hogy nyomkövetőt szereljenek a potenciális extrémistákra.
Ez a döntés részét képezi a belügyminisztérium és igazságügyi minisztérium által javasolt intézkedéseknek, melyek a decemberi, Berlinben történt terrortámadást követően váltak szükségessé.
A DPA hírügynökség a kabinet szerdai találkozójának eredményeit idézve azt írja, hogy a német titkosszolgálatok megfigyelés alatt tartják az országban élő iszlamistákat, beleértve a fokozottan veszélyes személyeket is, de „normális esetben” nem tartóztatják le őket nyomós indok nélkül. A decemberi terrortámadás azonban rámutatott, hogy hiába figyelték meg február óta az elkövetőt, nem tudták időben elfogni és megakadályozni a terrortámadást.
Januárban Heiko Maas igazságügyi miniszter kijelentette; szükségessé vált, hogy a továbbiakban megelőző jelleggel összefogják azokat a személyeket, akik dzsihadista nézeteket vallanak, akkor is, ha nincs bizonyítékuk arra, hogy az elfogott személy törvénysértésre készülne.

http://www.hidfo.ru/2017/02/a-nemet-hatosagok-nyomkovetot-szerelnenek-a-potencialis-terroristakra/