Az Amerikai Egyesült Államok újonnan választott elnöke, Donald Trump újév alkalmából arra figyelmeztette az embereket, hogy semmilyen számítógép nem biztonságos, és ha valaki egy információt igazán fontosnak tart, azt számítógép érintése nélkül kell kezelje.
Trump az újévi ünnepségen annak kapcsán beszélt a számítógépek biztonságáról, hogy orosz hackerek állítólag feltörték az amerikai választási rendszert. A leendő amerikai elnök ennek kapcsán azt mondta, semmilyen számítógép nem védett a hackerekkel szemben, és az Oroszországra vonatkozó vádakkal kapcsolatban fontos bejelentést fog tenni a következő napokban.
„Tudjátok, ha valami igazán fontos, azt írjátok le, küldjétek futárral, a régi hagyományos módon. Megmondom, miért: egyetlen számítógép sem biztonságos.”
Az AP hírügynökség – mely elsőként beszámolt Trump kijelentéséről – ennek kapcsán azt írta, annak ellenére, hogy Donald Trump gyakran küld Twitter-üzenetet, valójában csak nagyon ritkán használ számítógépet.
A leendő amerikai elnök azt mondta, egy ilyen eseményt – a választási rendszer feltörését – lehetetlen lenne bizonyítani, emiatt „bárki más is lehetett”. Trump kijelentette; ő olyan információk birtokában van az ügy kapcsán, amit az emberek nem tudnak, és ennek tudatában mondja, hogy nem feltétlen Oroszországot kell okolni az állítólagos hacker-támadásokért. Elmondása szerint ezeket az információkat „kedden, vagy szerdán” nyilvánosságra hozza.
Trump kijelentéseit megelőzően az FBI igazgatója, James Comey szintén azt mondta; ha valaki nem takarja le a laptopján a webkamerát, az annak a megfelelője, mintha nem zárná be a kocsi ajtaját – bárki, aki tudatában van a fizikai védelem hiányának, kihasználhatja azt. Comey az újságíróknak nyilatkozva akkor elismerte, hogy ő is egy ragasztószalaggal letakarva tartja a laptop kameráját.

http://www.hidfo.ru/2017/01/trump-semmilyen-szamitogep-nem-biztonsagos/